İzmir'in Simge Binalarından Hilton Hoteli Kapatılıyor

Yaklaşık 30 yıldır İzmir’de faaliyet gösteren ve İzmir’in ikinci beş yıldızlı oteli olan Hilton İzmir kapanıyor. Hilton İzmir yönetimi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hilton İzmir 16 Ekim 2020 tarihinden itibaren Hilton tarafından işletilmeyecek.
Hilton İzmir’in şu ana kadar gösterdiği örnek misafirperverlikten gurur duyuyor ve bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

İzmir’deki faaliyetlerimize DoubleTree by Hilton Hotel İzmir Alsancak, Hilton Garden Inn İzmir Bayraklı, DoubleTree by Hilton Hotel İzmir Havalimanı ve Hampton by Hilton İzmir Aliağa olmak üzere dört farklı konumda hizmet veren otellerimizle devam edeceğiz’

İzmir'de 30 yıldır turizme hizmet eden, milyonlarca insanı ağırlayan Hilton İzmir, 16 Ekim itibariyle kapanacak. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Hilton İzmir'in kapanacak olmasından büyük üzüntü duyduğunu söyledi.  Başkan İşler, ‘Burası rezidans haline getirilmemeli. 30 yıldır olduğu gibi turizmin mabedi olarak hizmet vermeli. Turimzci İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, burasının rezidans haline getirilmesine izin vermemeli’ dedi.

SOYER: BUNA ASLA MÜSAADE ETMEM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ETİK Başkanı Mehmet İşler'in mesajıyla birlikte Hilton İzmir'in kapatılması olayını değerlendirdi. Başkan Soyer, ‘Hilton İzmir'in ayrılması, üzücü tabii ki. Boşaltılan binanın nasıl değerlendirileceği konusunda bir şey söylemek için çok erken. Mal sahibi Ata İnşaat ile oturup müzakere edeceğiz. Herkes şunu bilsin ki, o görkemli binanın rezidansa dönüştürülmesine asla müsaade etmem. Turizm dışında kullanılarak İzmir'e yapacağı prestij kaybına asla izin vermem’ açıklamasında bulundu.

HİLTON, NEREDEN NEREYE GELDİ
İzmir'in 446 odalı Büyük Efes Oteli'nin ardından inşa edilen Hilton İzmir'in tarihi sürecini anlatan Başkan İşler, ‘Turgut Özal ile birlikte Türkiye'de yeni bir turizm anlayışı başladı. Türk turizmi, dünyaya açılmaya başladı. Hilton İzmir'in olduğu alan, NATO'ya aitti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, işadamı Mehmet Nazif Günal ve 30'a yakın ortağın konsorsiyumu ile Hilton Otel hizmete girdi. Bugün gayrimenkul olarak kentin kalbinde. Bugüne dek çok sayıda fuar, konser gibi sosyal etkinliklerde insanları ağırladı. Turimzciler yetiştirip ülkenin her tarafına gönderdi. Hilton İzmir, adeta bir turizm okuluydu’ dedi.

EKONOMİK SORUNLAR, RESTLEŞMEYE GÖTÜRDÜ
Ata İnşaat ile Hilton İzmir yönetimi arasında ekonomik sorunlar çıktığını, bu uyuşmazlığın restleşmeye kadar gittiğini belirten ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e çağrıda bulunarak, ‘Sevgili başkanım, burasının rezidansa dönüştürülmesine izin verme’ dedi. Hilton İzmir'den boşalacak binanın, tekrar turizme hizmet eden bir yapı olarak kullanılmasından yana olduklarını dile getiren İşler, şu açıklamalarda bulundu:

‘Hilton İzmir, 16 Ekim'de son müşterisini uğurlayacak. Bu tesisin yüzde 23'lük hissesi, İzmir Büyükşehir'in, Büyük hissedar ise Ata İnşaat. Umarım ve dilerim ki, burasının rezidans olarak kullanılması yönünde talep gelirse, İzmir Büyükşehir Başkanımız Tunç Soyer, buna karşı çıkar. Umarım, kişilere tahsis edilerek, şehrin çıkarları gözardı edilmez. Tunç başkanımız da sonuçta turizmci. Tesisin turizme hizmet etmesini isteyeceğine inanıyorum. Biz turizmcilerin tek güvencesi, Tunç Soyer'dir.’

İZMİR, HİLTON'U ÇOK SEVDİ
Hilton'un İzmir'i, İzmir'in de Hilton'u çok sevdiğini belirten ETİK Başkanı Mehmet İşler, ‘Temennimiz, bir başka markayla, Hilton kadar güçlü bir markayla, burası turizmin hizmetinde olur’ dedi ve şunları söyledi:

‘Hilton'da ciddi bir yenilemeye ihtiyaç var.  Hilton, daha güçlü, daha yenilenmiş markalarla yoluna devam eder inşallah. İzmir ile bütünleşen Hilton'u, otelin kapanmasıyla unutacak değiliz elbette. Hilton, yeni yatırımlarla tekrar küllerinden doğacaktır.’

    Yorum Yap