İnsanlarım
Geçmiş Etkinlik
SATIN AL 63 * Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.

İnsanlarım
25 Ağustos 2020, Salı, 21:00
Suat Taşer Tiyatrosu

Biletler
90.50 TL
63.00 TL

Genco Erkal'ın Nazım Hikmet'in yapıtlarından uyarladığı ‘İnsanlarım’, 25 Ağustos'ta Suat Taşer Tiyatrosu'nda sahneleniyor.

Uyarlayan, yöneten, oynayan: Genco Erkal
Sahne tasarımı: Duygu Sağıroğlu

Nazım Hikmet'in Bursa Cezaevi'nde geçirdiği yılların öyküsünü anlatan ‘İnsanlarım’; New York, Paris, Kopenhag, Stockholm, Moskova, Selanik, Sydney, Melbourne, Bielefeld, Berlin, Arnhem, Amsterdam, Hamburg, Anvers, Frankfurt, Duisburg, Viyana, Innsbruck, Giessen, Stuttgart, Zürich, Basel, Augsburg, Toronto, Mağusa, Utrecht ve Türkiye'de 120 yerleşim merkezinde 15 yılda 300 kez sergilendi.

Oyunun kurgusu içinde, ‘Memleketimden İnsan Manzaraları’, ‘Kuvayı Milliye Destanı’, ‘Şeyh Bedreddin Destanı’, ‘Taranta-Babu'ya Mektuplar'dan’ bölümler ve gene o dönemde yazılmış şiirler, mektuplar yer alıyor.

Bir ozanı dört duvar arasına kapatabilir misiniz? Belki bedeniyle tutukludur, kilit altındadır, yalnızdır, ama kafası ve yüreğiyle özgürdür. Bir bakarsınız XIV. yüzyılda, Karaburun'da Börklüce Mustafa'nın ve Bedreddin yiğitlerinin peşine takılmış, Osmanlı'ya karşı savaşıyordur. Bir bakarsınız Afrika'da, Taranta-Babu'nun yanındadır. Ya da Kurtuluş Savaşı'ndadır, Karadeniz'de, Arhavili İsmail'le birlikte Mustafa Kemal Paşa'ya silah taşıyordur, ya da Şoför Ahmet'in kamyonetinde Akşehir üstünden Afyon'a gidiyordur. Düş gücünün sınırı olabilir mi?

‘İnsanlarım’, umutsuzluğun kol gezdiği bir dönemde, tüm ütopyaların yıkılıp, çöktüğü bir karanlık çağda, en zorlu koşullarda bile ‘gelecek güzel günlere olan inancını’ yitirmeyen bir büyük ozanın soluğunu duyurmak istiyor.



– Katılımcılar/izleyiciler COVID-19 kapsamında alınan kurallara uymalıdır.
– Katılımcılar/izleyiciler alana girerken muhakkak maske takmalı ve konser süresince maskelerini çıkarmamalıdır. Maske takma konusunda gereken hassasiyeti göstermeyenler uyarılmalıdır. Maske takmamakta ısrar edenler etkinlik alanı dışına çıkartılmalıdır.
– Sosyal mesefa kurallarına uygun şekilde hazırlanan oturma düzeni ile etkinlik gerçekleşecektir.
– Öğrenci biletlerinin girişte öğrenci kimlik kartı ibrazı mecburidir.
– Öğrenci kartı ibraz etmeyen kişilerden fiyat farkı alınacaktır.
– 16 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır.
– 16 yaş ve üzeri bilete tabidir.