Variations
Geçmiş Etkinlik
SATIN AL 28 * Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.

Variations
17 Mart Salı – 20:00
Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Biletler
40.00 TL
28.00 TL

Variations, 17 Mart'ta İzmir'de sahneleniyor!

‘Her şey hızlı, çok hızlı gidiyor… Sahnede bir kadın koşuyor. Geç kalmamalı, telefona cevap vermeli, hiç ulaşılamayan bir amacı kovalamalı. Koşu deliliğe dönüşüyor. Ama her şey yıkılırken, vücut nihayet nefes alabiliyor, tekrar doğabiliyor, kendini ve etrafındaki dünyayı keşfedebiliyor.

Hareket, gölge, kukla. Söz yok. Beden ve resimler sözlerden önce ne diyorlar? Sahnede, yaşamın çılgın yarışı, duraklayan zaman, dünyaya açılma arzusundan bahsediyoruz.

Variations, kodlanmış, sınıflandırılmış, düzenlenmiş hayatımızın, bir zaman çizelgesine sokulmasıyla, yaşamın enerjisi olan arzunun değerini ve gerçekliğini kaybetmesinin gözleminden doğdu. Bu nedenle bir bencil takıntı değil, yaşamın hareketi olan arzu hakkında konuşmaya ihtiyacımız var.

Sahnedeki Beden

Sahne boş olduğundan ve bir metin olmadığından, beden kendisiyle yüz yüzedir. Bir dil yaratır.

Variations ile ilk olarak teatral bir fiziksel dili keşfetmek istedim. Bir bedenin sahnede ne söyleyebileceğini bulmaya çalıştım; kelimeleri olmayan bir bedenin değil, kendisini ifade edebileceği başka bir yol arayan bir bedenin. Sessizlik ve müzikle heyecanlanan bir bedenin. Ne olduğunu söylemek için kelimelere ihtiyaç duymayan bir bedenin. Teatral oyun sözlü dil gerekmeksizin birçok şekilde var olabilir.

Diğer diller de sahnede görünür. Gölgeler, kukla. Hayaller ve gerçekliğin sınırları ile oynamak, yaşadığımız şeyler ve hayal ettiğimiz şeyler. Beden farklı şekillerde kendisiyle yüz yüze gelir. Maddiyatını kaybeder ya da bir nesneyle birleşerek ona bir yaşam nefesi verir.

Tiyatro, sonsuz olasılıktan dolayı zengindir.

Variations bu olasılıklara dokunur.

Varyasyonlar; hareket, gölge ve kuklayla sözsüz bir solo performans.’

Variations Kadrosu

• Yapım, Yönetim ve Oyunculuk: Julie Gallasse

• Kukla Tasarım: Turan Demir (Ağaçkakan Kukla Atölyesi)

• Aksesuar : Marie Iquel

• Afiş Tasarım: Maxime Gallasse

• Süre: 30 Dakika / Tek Perde