Tayfun Kocaman – Fotografla Geçen 50 Yıl Fotoğraf Sergisi
Geçmiş Etkinlik

Fotoğraf sanatçısı Tayfun Kocaman 50'nci sanat yılı sergisini İFOD Galeride 5 Mart ta açıyor.

Fotoğrafla geçen 50 yıl, 50 yıl 50 Fotoğraf sergisi İFOD Galeride 5 Mart saat: 19:00'da açılacak. 8 Nisan'a kadar Fotoğraf sevdalıları sergiyi gezebilecek.

Tayfun Kocaman Sergiyle ilgili şunları söyledi;
‘Bu sergi benim için çok şey ifade ediyor aslında. Dönüp arkama baktığımda ömrümün neredeyse büyük bölümünü fotoğrafa adamış olduğumu görüyorum bu da bana büyük bir mutluluk veriyor. Çektiğim fotoğrafların yanı sıra, yetiştirdiğim pırıl pırıl fotoğraf tutkunu arkadaşlar var geçmişimde bu beni çok mutlu ediyor. 5 Mart'ta açacağım sergide 50 yıl geçirdiğim fotoğrafçılıkta 50 fotoğraf sergilenecek bu fotoğraflar sizlerinde tahmin edeceği gibi 50 yıl içerisinde çektiğim fotoğraflardan oluşuyor. Ben sergide kullanacağım fotoğrafları seçerken büyük keyif aldım, sergiye gelecek fotoğraf tutkunu arkadaşlarında sergide göreceği 50 fotoğraftan büyük keyif alacaklarını düşünüyorum.' Dedi  

Tayfun Kocaman Kimdir?
Tayfun Kocaman 1954 yılında İzmir'de doğdu. Ege Üniversitesi iktisat fakültesinden mezun oldu. Yaşamını deri ticaretiyle devam ettirdi. 1970 yılında amatör fotoğrafçılık çalışmaları başladı. 1986 yılında İFOD İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği'nin kuruluşunda aktif rol aldı ve ilk dönem başkanlığını yaptı. 1997'de tekrar İFOD başkanlığına seçildi. Ocak 2007'ye kadar İFOD başkanlığını sürdürdü ve 2011 Ocak ayına kadar da ifod yönetiminde başkan yardımcılığı görevini sürdürdü. 2005 senesinde TFSF yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı,2005 yılından beri TFSF yönetiminin çeşitli kademelerinde görev üstlendi,2019 yılı Nisan ayında bu görevinden ayrıldı. Kurduğu ufak bir fotoğraf atölyesinde, fotoğrafta proje üretmeye ve uygulamaya başladı. Özgün fotoğraflar üretimi için çalışmalarına devam etmektedir. İzmirli Ressam portreleri ve İzmirli Seramik ve Heykel Sanatçıları sergisi, İzmirli Edebiyat insanları adlı projesine çalışmaktadır. Pek çok kişisel sergi açmış, karma fotoğraf sergilerine katılmıştır.

Uzun yıllar başta İFOD olmak üzere birçok çeşitli kurumlarda fotoğraf eğitmeni olarak çalışmış, yüzlerce amatör fotoğrafçı yetişmesine yardımcı olmuştur.