Basit Bir Ev Kazası
Geçmiş Etkinlik
SATIN AL 55 * Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.

Basit Bir Ev Kazası
30 Mart Pazartesi – 20:30
Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu

Biletler
79.00 TL
55.00 TL

Basit Bir Ev Kazası, 30 Mart'ta Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu'nda sahneleniyor!

On beş senedir kocanız kapıdan benzer şekilde giriyor, çantasını her zaman aynı yere bırakıp, klozet kapağını on beş senedir açık bırakarak, fermuarını da koridorda çekiyorsa, bir de evliliğinizi “Eh! Artık zamanıdır…” diyerek yaptıysanız siz de ziyan olmuş kadınların yer aldığı o kulüptesinizdir.

Songül herkesin olduğu kadar cesaretli ancak bir o kadar da ürkek… Merzifon saat kulesinin altında romantik bir buluşmayı hayal edebilecek kadar ayakları yerden kesikken, aynı zamanda en az bizler kadar gerçekçi…

Aşkın olmadığı bir yaşamı yaşanmış saymayan Songül, savrulduğu Brezilya dizilerinden yola çıkarak yazmaya uğraştığı romanın kıyılarında dolaştırıp kara mizah bir kahkaha rüzgarına götürüyor. Songül’ün başladığı kendisini aşma serüveni, toplumun kendini aşma serüveninden farklı değildir.

Bu sebeple hayatına komik bir pencere açarken, aşk romanında genç ve güzel kadının kırılan onurunu ve gururunu bırakarak İspanya’dan Merzifon’a dek uzanan zorlu dans yaşamını düşündü. Hayalini kurduklarını hatırladı ve kendi kendine: “Artık ben iyi ve muhteşem sevgililer hayal etmeyeceğim. Çünkü bu hayaller sonra hayalete dönüşüyor.” demeyi de unutmadı.

Basit Bir Ev Kazası oyunu 2008-2009 Muhsin Ertuğrul- Sadri Alışık ve Afife Jale Tiyatro Ödülleri Komedi Dalında En iyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne layık görülmüş bir oyundur.

• Yazan/Yöneten: Murat İpek

• Oynayan: Günay Karacaoğlu

• Dekor: Barış Dinçel

• Müzik: Çiğdem Erken

• Yapım: Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu

• Süre: İki Perde / 110 dakika