Veysel Günay – Belleğin Rengi – Resim Sergisi
Geçmiş Etkinlik

Veysel Günay, ‘Belleğin Rengi’ adlı kişisel sergisini 31 Ocak – 29 Şubat 2020 tarihleri arasında GaleriA Güncel Sanat Merkezi'nde ziyaretçilerine açıyor.

Biyagrafi:
Veysel Günay, 1948 yılında Trabzon Beşikdüzü Ağaçlı Köyü'nde doğmuş, Trabzon Öğretmen Okulu (1966) ve Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünü bitirmiştir. (1969) Devlet sınavını kazanarak Paris'e gitmiş, Paris Ecole Natinale Superieure des Beaux-Arts ve Louvre Müzesinde uzmanlık çalışması yapmıştır. (1970-1974)

 Önce Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünde (1974-1983), sonra kurucuları arasında yer aldığı Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Resim Bölümünde Öğretim üyesi ve Bölüm Başkanı olarak çalışmıştır. (1983-1999). 1999 yılında İstanbul'a taşınmış, Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Öğretim Üyeliği ve iki dönem Dekanlık yapmıştır. 2012-2016 yılları arasında İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığını yürütmüş, halen bu kurumda Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.

 Öğrenciliğinden beri aralıksız resim çalışmalarını sürdüren sanatçı, konularını yaşamının doğal uzantısı olarak görmektedir. Doğa, çevresi ve manzara her zaman ana konuları olmuştur. “Çevremde beni ifade ettiğine, duygu ve düşüncelerime karşılık geldiğine inandığım ilişkileri taşıyan motiferi resimsel biçimlere dönüştürüyorum.” diyen sanatçı, Köyüm, Yayla, Karadeniz, Tirebolu, Kazan, Gürün, Ege ve Bahçe olarak adlandırılabilecek resim serilerini tekrar tekrar ele alarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Klasik resim zincirinin devamı olarak kabul edilebilecek çalışmalarında,  içtenliği, yalınlığı, biçimlendirme de kişisel teknik ve ustalığı her zaman ön planda tutmuştur. Resimde renk ve ışığı aynı anlamda değerlendiren ve çok önemseyen sanatçı, tuvalde gün ışığına ulaşıldığında resmin bitmiş olacağına inanmaktadır.

Birçok kişisel sergi düzenlemiş, ortak sergilere katılmış ve Devlet Resim Ödülü, DYO Resim Ödülü, PTT Resim Ödülü, Ankara Sanat Kurumu Yılın Sanatçısı Ödülü, Hacettepe Üniversitesi Sanat Ödülü ve Sanatta Hizmet Ödülü gibi ödüller almıştır.

Çalışmaları ile ilgili kitap ve kataloglar yayınlanmıştır. Bunların en önemlilerinden birisi İbrahim ÇİFTÇİOĞLU'nun yazdığı ve Bilim Sanat Galerisince yayınlanan “Bir Yaprakta Bütün Dünya Veysel GÜNAY”, diğeri ise Prof. Zekiye SARIKARTAL'ın yazdığı ve Küçükçekmece Belediyesince yayınlanan Veysel GÜNAY “Derinliğin Manzarası” adlı kitaptır.