Tekinsiz
Geçmiş Etkinlik
SATIN AL 80 * Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.

Tekinsiz
14 Şubat Cuma – 20:30
Sahne Terminal

Biletler
100.00 TL
80.00 TL

Tekinsiz, 14 Şubat'ta Sahne Terminal'de sevenleriyle buluşuyor!

Tekinsiz oyunu usta Fransız oyuncu ve palyaço Amédée Bricolo ile Ayşegül Cengiz Akman’ın beraber çalışması ile sahnelenen tek kişilik bir oyun.

Akıl hastanesinden kaçan bir kadının saklanacak yer ararken kendisini tiyatro sahnesinde bulmasıyla oyun başlar.

‘Akıl hastası’ olan bir kadının, tiyatro sahnesindeki – sınırsız olanak veren- varolma çabası oyunda yaratıcılığın temel argümanı olarak ele alırken izleyiciye ezberleri bozan, aktif ve alışmadığı bir performans vaat ediyor.

Kadın kahramanın oyundaki çılgınlık hali; dürüstlük, cesaret, coşku ve birçok gözalıcı özellikle bir soytarıyı hatırlatır.

Kadın sözünü sakınmayan, mizahi kuvvetli, yetenekli ve bilge soytarıya benzer şekilde söylenemeyeni değişik, komik ve yaratıcı bir şekilde söyleyebilmektedir. Bu şekilde hem ezberleri bozan hem de yeniden yapan niteliklerini kendi varoluş savaşının dinamosu şekline getirmektedir.

Trajedi ve komedi, akıl dışı ve akıl, kaos ve güzen gibi zıtlıkların devamlı ve hızlı şekilde konum değiştirdiği; ses ve beden kullanımının müzikal bir şekilde tasarlandığı oyunda, izleyici bazen kadın ile aynı ortamda olmanın tekinsizliğini hissedecek, bazen de çılgınlığın sınırında kanıt arayacak, bazen de bir çocuk gibi eğlenecektir.

• Süre: 70 Dk