Travel Turkey İzmir
Geçmiş Etkinlik
Türkiye’nin turizm sektöründeki en önemli buluşmalarından TRAVEL TURKEY İZMİR Turizm Fuarı, 05 – 07 Aralık 2019 tarihlerinde kapılarını 13. kez dünya turizmine açıyor.  İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret A.Ş  (İZFAŞ) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde organize edilen TRAVEL TURKEY İZMİR; Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli destinasyonlarından çok sayıda katılımcı firmayı ve turizm profesyonelini, Türkiye’nin en yeni ve en modern fuar kompleksi fuarizmir’de ağırlayacak.
Geliştirdiği yeni konseptler ve özel etkinlikler ile bu yıl da sektöre ivme kazandıracak fuar, dünya turizminin trendlerini İzmir’de bir araya getirecek ve 2020 turizmine katkı sağlayacak. Fuarda bu yıl, son yıllarda yoğun ilgi gören “Alternatif Turizm” ile ilgili özel bir konsept oluşturulacak. Kış sporları, dağcılık, rafting, su altı, kültür-sanat, doğa-macera gibi alanlarda ve daha birçok alanda gerçekleştirilen turizm faaliyetlerini içinde barındıran bu özel bölüme; alternatif turizm sektörüyle ilgili seyahat acenteleri, konaklama tesisleri, işletmeler, ürün tedarikçileri ve kulüpler katılım gösterecek. Travel Turkey İzmir, bu yıl turizm sektöründe alternatif bir buluşmaya imza atacak.
Geçen yıl fuarda seyahat teknolojileri firmalarının katılımıyla ilk defa oluşturulan ve büyük ilgi gören “ttitech” Seyahat Teknolojileri Özel Bölümü’nde ise; teknoloji firmaları, profesyonel ziyaretçilere sektördeki yeni ürün ve teknolojileri tanıtma imkânı bulacak. Ayrıca kurulacak “Forum Alanı”nda fuar boyunca yurt içi ve yurt dışından gelecek önemli konuşmacılar sektörle bir araya gelerek turizmde dijital dönüşümün nabzını tutacak. HotelRunner’ın katkılarıyla “ttitech stage by HotelRunner Theather” adıyla düzenlenecek etkinlikte yolu turizmle kesişen teknoloji devleri, zamanı ve değişimi yakalama konusunda dijitalleşmenin önemini vurgulayacak.
Fuarda bu yıl ayrıca “İzmir Sokakları” adı altında özel bir alan daha yer alacak. İzmir çatısı altında ilçe belediyelerinin yer alacağı alan, İzmir’e ve ilçelerine özgü temalarla zenginleştirilecek. İzmir ve ilçelerinin turizm faaliyetlerinin öne çıkarılacağı alanda; İzmir’in tarihi, kültürel, gastronomik değerleri fuar katılımcıları ve ziyaretçileriyle buluşacak.
Turizm sektörünün her yıl heyecanla beklediği Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, 5-7 Aralık 2019 tarihleri arasında 13’üncü kez kapılarını ülke ve dünya turizmine açmaya ve sektörün yolunu aydınlatmaya devam edecek.
ORGANİZATÖRLER: 

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri
Türsab Fuarcılık Hizmetleri Tic. A.Ş.
ADRES: ZAFER MAH. 840 SK. FUAR ALANI NO:2 GAZİEMİR/İZMİR
TELEFON: (0232) 497 11 80-11 06
Fuar Tarihi:     05 – 07 Aralık 2019
Fuar Saatleri:  10.00 – 18.30
Ayrıntılı Bilgi: www.travelturkeyexpo.com