Timuçin Şahin Trio
Geçmiş Etkinlik

Timuçin Sahin Trio feat Reggie Washington  and  Jim Black

New York Times’ın “Usta bir gitarist ve harikulade bir besteci” şeklinde tanımladığı Timuçin Şahin, avant-garde caz müziğinin çok onemli iki ismiyle oluşturduğu heyecan verici bir trio ile Türkiye’ye geliyor. Şahin’e, davulda caz müziğini 21. yüzyıla taşıyan önemli bir ekol olarak kabul edilen Jim Black ve basta M-Base akiminin kurucularından olan Reggie Washington eşlik edecek. Caz standartların ve eş-zamanlı kurgulanacak doğaçlamaların icra edileceği konserin ikinci bölümünde ise  Timuçin Sahin tarafından kurulan “Kolektif Hayal Gücü Orkestrası” sahne alacak. Timuçin Sahin yönetimindeki orkestraya Jim Black ve Reggie Washigton’ın da eşlik edecek.
Tüm eserlerin yönetilen doğaçlamalardan oluştuğu, geleneksel bir notasyona dayanmayan,  kapsayıcı ve yenilikçi bir müzikal felsefe ile “conduction” tekniği ile yönetildiği Orkestra’nın bir başka özelliği ise yaş, tecrübe ve seviye bariyerlerinin olmadığı müzisyen profili.

“Timuçin Şahin olağandışı bir müzikal ölçütü, nev’i şahsına münhasır dokunuşlarıyla şekillendirmiş. Yaratım sürecinin yapıtaşlarını, akıcı ve kolektif bir müzikal dille oluşturmuş. Çok yaşa Şahin!”
Concerto 2017

“Jim Black yaratıcı bir besteci. Kariyerinde Caz’ın geleceği için birçok başyapıt ortaya koymuş eksiksiz bir müzisyen.”
Wire

“Reggie Washington’in bas soundının en önemli özelliklerinden birisi vokal karakteristiğiyle rezone etmesi. Klasik ya da çağdaş arasındaki ayrımın kalktığı, müziğin doğasına hizmet eden bir sound.”
Downbeat 2019


Timuçin Şahin: 7 telli perdesiz & 6 telli perdeli elektrik gitarlar
Jim Black: Davul
Reggie Washington: Bas