Taichmania geleneksel, elektronik, rock ve jazz gibi farklı tarzlardan gelen, doğu ve batı müziğini ve onların melodik yapılarını bir araya getirmeyi amaçlayan müzisyenlerden oluşan bir grup.

Özetle Amerikan/Dünya füzyon müziği ile Ortadoğu makamlarının bir buluşması. Türk ritimleri ile İngiliz pys ve progresif müziği. Ud soundu, modern ile geleneksel vuruşlar, derinlik, eski ve yeni.

Grubun müzikleri yıllardır beste yapan ve konsept üreten, grubun kurucusu Yaniv Taichman tarafından bestelendi.

Yaniv Israil’de oldukça iyi bilinen bir Ud sanatçısı. İstanbul,da profesör Mutlu Torun’dan dersler aldı. Hindistan Varanasi’de PT. Shivanath Mishra’dan Klasik Hint müziği eğitimi aldı. Rimon Müzik akademisinde jazz ve çağdaş müzik eğitimi aldı.

Ayrıca bağlama, keman ve gitar çalmaktadır. 18 yıldır profesyonel müzisyen, öğretmen ve besteci olan Yani 15 yaşında sahneye çıkmaya başladı. Hala Osmanlı müziği, geleneksel ve Arap müziğini araştırıyor ve öğreniyor.

Bu projede grubun amacı alışılmadık ritimler, eski usul ve yöntemler ile onların konforlu müzik anlayışlarına da hitap etmek ve dahası karışık melodilere dans ile eşlik etmelerini sağlamak.

Festivallerde ve sahnelerde yer almaya devam eden grubun 2018 yılında albümü çıkmıştır.

Sharon PETROVER (davul)
Shani SHAVIT (bas gitar)
Yoni MELTZER (klavye)
Yaniv TAICHMAN (elektrik ud, saz, keman)