Korsan Çıkmazı
Geçmiş Etkinlik
SATIN AL 30 * Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.

Korsan Çıkmazı
21 Kasım Perşembe – 20:00
Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Biletler
42.00 TL
30.00 TL

Korsan Çıkmazı, 21 Kasım'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde!

‘Korsan Çıkmazı oyunu, yazarı Nezihe Meriç’in vefatının 10. yıldönümü anısına onun “İstedim ki, gençler de okusun. Bakalım ne düşünecekler, bakalım buluşabilecek miyiz onlarla bunca yıl sonra.” ve “Bu Korsan Çıkmazı duyulsun, gençlere ulaşsın istiyorum.” sözleri üzerine, 1962 yılı Türk Dil Kurumu Roman Ödülünü aldığı aynı adlı eserden uyarlanmıştır.

NOT: Cumhuriyet Türkiye’sinin ilk çağdaş kadın öykücülerinden sevgili Nezihe Meriç, Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından 2019 yılının yazarı seçilmiştir.

Korsan Çıkmazı, küçük yaşta Anadolu’nun ücra bir köşesindeki ailelerinin yanından ayrılarak okumak için geldikleri Orta Anadolu’nun büyük bir şehrinde, onları tüm yaşamlarına yön verecek olan ilkelerle yetiştirecek büyük halaları Neyyire Hanım ve eşi Mahir Bey ile yaşayıp daha sonra üniversite öğrenimleri için İstanbul'a giden, orada yeni bir hayat kuran iki dostun, Meli ve Berni'nin hikâyesidir.

Roman ve oyun adını Beyoğlu'nda karakterlerin komşu olarak oturdukları, sonunda denizin göründüğü ve hâlâ günümüzde de var olan aynı adlı sokaktan alır.

Erdemin anlamının giderek sislendiği yeni zamanlarda…” erdemli insanın toplumdaki yerini bir kez daha anlamak ve hatırlamak için anlatılmış, büyüyüşün uzun bir öyküsü olan sıcacık bir hikâyedir, Korsan Çıkmazı.’

Korsan Çıkmazı Kadrosu

Yazar: Nezihe Meriç
Uyarlayan – Proje Tasarım: Polat Yildiz
Yönetmen: Eser Karabi·l
Oyuncular: Mukaddes Kurmuş İspi·r, Irmak Kazimoğlu, Onur Can Çelebi·
Dramaturg: Bade Osma Erbayav
Işık ve Ses: Ercan Ertan
Oyun Afi·şi·: Onur Can Çelebi·
* Süre: Tek Perde / 90 dk
Aldığı Ödüller:
Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri 2019
‘Genç Yetenek’ (Irmak KAZIMOĞLU)