Atölye No 238 – Sergi
Geçmiş Etkinlik

Atölye No 238 – Sergi


01 Kasım 2019, Cuma – 15 Kasım 2019, Cuma


Çetin Emeç Sanat Galerisi


No 238, Mahzen Photos fotoğrafçılarından Sinan Kılıç ve Serkan Çolak tarafından 2018 yılı Eylül ayında İzmir’de kurulan; bağımsız, kâr amacı gütmeyen, fotoğraf odaklı, aynı zamanda görsel kültür üzerine düşünme, üretme ve tartışma alanıdır.

No238’de sergiler, gösterimler, paneller, atölye çalışmaları ve sanatçı konuşmaları düzenlenmektedir. No238,düzenlediği etkinliklerle, fotoğraf alanında faaliyet gösteren sanatçılara/izleyici kitlesine fikir, deneyim ve üretim ortamı yaratma çabasını diri tutmaya çalışarak, kentin sanat üretimine  katkı koymayı hedeflemekte olup halen Büyük Kardıçalı Han’da faaliyetlerine devam etmektedir.

Kültür için Alan projesi kapsamında desteklenen Atölye 238 projesi, 15.04.2019 tarihinde başlamıştır.

Yerel katılım şartı aranan Atölye 238 projesine, yapılan açık çağrı neticesinde 33 fotoğrafçı başvuru yapmıştır.

Atölyenin, portfolyo değerlendirme ve proje geliştirme süreçleri Orhan Cem Çetin ve Özcan Yurdalan yürütücülüğünde gerçekleştirilmiştir. Süreç içinde Özcan Yurdalan, İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde ‘’Türkiye’de Fotoğrafın Resmi’’ adında bir söyleşi gerçekleştirirken; Orhan Cem Çetin ise İzmir Mimarlık Merkezi’nde ‘’Sahne Arkası-Backstage’’ adlı söyleşisini yoğun bir katılımla gerçekleştirmişlerdir.

 33 fotoğrafçıyla yürütülen süreç sonunda Orhan Cem Çetin ve Özcan Yurdalan’ın belirlediği dört fotoğrafçı, Sevim Sancaktar ile fotoğraf kitabı yapma atölyesinde yer almıştır. Bu atölye neticesinde her fotoğrafçı kendiişlerine dair birer maket fotoğraf kitabı ortaya çıkarmışlardır.

Üretilen maket fotoğraf kitapları ve kitap sahibi dört fotoğrafçının projelerinden oluşan fotoğraf sergisi  01 Kasım 2019 Cuma günü saat 19.00'da İzmir Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde açılacaktır.

Fotoğrafçılar: 
Aliağa Son Liman: Ali Adar
Ne Olacak Şimdi: Ayşe Nur Çakır
Ayten: Benal Berke
Harmoni: Hicran Akaalp