80'li Bucalılar Sergisi
Geçmiş Etkinlik

1968 yılında açılan Buca Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü’ne 1980 yılında başlayan ve 1984 yılında mezun olan bir grup sanatçının sergisi İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde açılıyor.

İzmir’in ve Türkiye’nin kültür sanat ve eğitim hayatına katkı sağlaması açısından çok önemli bir görevi üstlenen, ancak 1970’li yılların siyasi ve toplumsal buhranından dolayı eğitim-öğretim faaliyetlerini kesintilerle sürdüren, 1980 askeri darbesinden fazlasıyla etkilenen Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden 1984 yılında mezun olan yirmi dokuz sanatçı, yaklaşık 40 yıllık birikimlerinin yansımalarını İzmirli sanatseverlerle bu sergiyle paylaşıyorlar.
Yurdun dört bir yanına dağılarak sanat eğitimciliği görevlerine sıkı sıkıya sarılan ve özveriyle görevlerini yerine getiren 80’li Bucalılar, Türkiye’nin günümüz sanat eğitimi politikalarını da sorgulayan farklı bir bakış açısı geliştirme çabasını yansıtıyorlar. 90’lı yıllardan itibaren bir çırpıda söylenemeyecek kadar çok sayıda açılan yeni sanat kurumlarıyla yaygınlaşan sanat eğitiminin nitelik sorunlarını tartışmaya açılmasını hedefleyen bu sergiyle 80’li Bucalılar, nitelikli sanat eğitimi için bir çağrı yapmaya çalışıyorlar.

1980 yılında başladıkları, bireysel çabalarıyla sürdürdükleri sanatsal üretimleriyle, sanatsal ve yaşamsal deneyimlerini paylaşmak üzere yıllar sonra ikinci kez bir araya gelen 80’li Bucalılar, tanışmalarının 40’ıncı yılına girerken, tanığı oldukları siyasal, kültürel ve sanatsal tüm süreçlerin izleriyle birbirlerini yürekten kucaklıyorlar.

80’li Bucalılar Sergisi Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde 18-26 Kasım 2019 tarihleri arasında görülebilir.


Açılış Kokteyl: 18 Kasım 2019 / 17.30

Ziyaret Saatleri:
Hafta içi: 09.00 – 17.00