2 Yaka Kısa Film Festivali
Geçmiş Etkinlik
Program

Uluslararası 2 YAKA KISA FİLM FESTİVALİ’nin 2019 yılında İzmir’de gerçekleşecek olan ilk programını 4 ana bölümde takip edebilirsin. EKRAN, KOLTUK, REMİX ve ARTI bölümlerinden oluşan festivalin ana teması: Farklılığımız, Çeşitliliğimiz ve Hassasiyetimiz.

Festivalin ilk konuğu olan Yunanistan’dan BALKAN CAN KINO ekibi ise ‘Yunan Sinemasında Çeşitlilik’ isimli seçkileri ve konuk olacakları  ‘Alice Guy-Blaché’dan Günümüze Sinemada Kadın Çalışanlar’ başlıklı konuşma ile festivalde yerlerini alıyorlar.

Festivalin Açılış filmi bol ödüllü ‘Patision Avenue’ ve filmin yönetmeni Thanasis Neofotistos olurken, festival kapsamında gösterilecek bir çok uluslararası seçkiye, Hande Zerkin’in yapacağı Remix Film Atölyesi ile ‘Alice Guy-Blaché’dan Günümüze Sinemada Kadın Çalışanlar’, ‘Gurur ile Küfür Arasında Kuir Sinemanın 2 Yakası’ ve ‘Sinemanın Kısaları: Özgür, Bağımsız ve Yaratıcı’ başlıklarında konuşmalar eşlik ediyor.

*2YKFF ; Kültür için Alan Konsorsiyumu desteğiyle gerçekleştiriliyor ve DFA Dijital Film Atölyesi  tarafından yürütülüyor.