Güz Konserleri – İkilik
Geçmiş Etkinlik

ikilik çelişkidir …Çelişkili amaçlardır, çelişkili fikirlerdir, çelişkili arzulardır, çelişkili bakış açılarıdır,çelişkili duy-malardır, çelişkili insan-dır.
Bir orda bir burda; bir şöyle bir böyle…
Gerçek ile ideal arasındaki ikilik gibi tamamen. Zor olan ya da kolayca ulaşılabilen. Çaba gerektiren ya da olduğu gibi kabul edilebilen.
İdeali büsbütün bir kenara atıp olanla yüzleşebilmek mi…ya da tam tersi ulaşabilmek için var olan tüm gücüyle çabalayarak gerçek olmayana doğru gitme gayreti mi. Herzaman bu , ''ikilik '' 'in ilkelerindendir. Bilinen ve bilinmeyenin yarattığı huzursuzluğunun performansı. Görülen ve görülmediği düşünülen gerçekliğin olduğu gibi duyulan ve duyulmadığı düşünülen seslerin de gerçekliği… Hareketin, hareketsizliğin gerçekliğindeki ikili dünyayı ören bütün çabalardır. Her zemindeki İkili-ğin ve onun yarattığı atmosferdeki yaşama çabasıdır bu da. Ses de hareket de bu ikili dünyanın coğrafyasında yaşar. Güneşi ayrı, ayı ayrı çabadadır. Suyu ayrı toprağı ayrı çabada…Renkleri, havası, soğuğu, sıcağı, güzü, baharı apaayrı çabada ve ayrı idealdedir…Ayrı gerçek ve ideallerin oluşturduğu dünyanın performansında yaşar ikilik… Sevdası ayrı , acısı ayrı, suçu-cezası ayrı …     

Erkan Oğur (gitar, kopuz)
Rieko Okuda (vokal, piyano, viyola)
Sami Hosseini (def, vurmalı çalgılar)

Cansu Ergin (Dans)