BİSİFEST NEDİR?
Ülkemizde bisikletli ulaşımın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik ve bisikletlilerin ortak ihtiyaç ve problemlerine çözümler üretmek, ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetler yürütmek amacıyla kurulan BİSİKOOP; iklim değişikliği, fosil yakıt tüketimi, bireysel sağlık, toplum sağlığı ve daha kaliteli bir yaşam, trafik sorunları, park alanları, kent sağlığı gibi birçok nedenle dünyada giderek artan bir öneme sahip olan bisiklet kullanımını özendirmek ve kent kültürüne kazandırılarak, yaşam biçimi haline gelmesine katkı sağlayacak geniş katılımlı bir Bisiklet Festivali düzenlemektedir..

Bisikletin yaygınlaşması amacıyla Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği gibi kuruluşlar, merkezi hükümet ve yerel yönetimler de bu yönde istekli ve çeşitli çalışmalar yürütmektedirler. Bu amaçlar doğrultusunda Avrupa’da EUROVELO bisiklet ağı oluşturulmuştur.

İzmir, EUROVELO8 Akdeniz rotasına dahil olup bu rota, Kuş Cenneti üzerinden, Bostanlı ve Karşıyaka içinden geçerek Karşıyaka’ya ve İzmir’e ev sahipliği yapma olanağını yaratmıştır. Bu rotalar şenlik ve festivallerle süslenerek, ilgili medyalarda Eurovelo kullanıcılarına duyurulmaktadır. BisiFest Bisiklet Festivali’de bu kanaldan tüm Avrupalı Bisikletlilere duyurulmaktadır.