Siya Siyabend
Geçmiş Etkinlik
SATIN AL 35 * Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.

Siya Siyabend
04 Ekim 2019, Cuma, 21:00
BoneMa Cafe&Bar

Biletler
Ayakta – 35.00 TL

Siya Siyabend, 4 Ekim gecesi BoneMa Cafe & Bar İzmir'de sizlerle.

Siya Siyabend’in solisti Bizon Murat geçirdiği hastalık sonrası yeniden müziğe dönüş yaptı. Konser, stüdyo, yeni şarkılar başta olmak üzere yoğun bir müzik üretimine başlamıştır.

Seyahatnamelerden öğrenildiği kadarıyla İstanbul’ da sokak müziği 15.yüzyıldan beri kesintilere uğrasa da günümüze kadar devam etmiştir. Siya Siyabend bu geleneği 1994’ten beri devam ettirerek sokak müziğinde yeni bir ekol oluşturdu. Bu ekolle W.Shakespeare’in “Bütün dünya bir sahne” tanımına paralel olarak sahnesini sokağa kuran Siya Siyabend o günden bugüne sokaktan can evimize yolculuk etmektedir.

Siya Siyabend’in müzik türü konusunda birçok yorum ve farklı düşünce olsa da temel olarak etnik müziği: Reggae, Blues, Jazz, Rock, Rap, Punk soundunda görmek mümkündür. En önemlisi de Bizon’un kendine has doğaçlaması, bu tarzın temelini oluşturur. Bizon Murat müzik öncesi sahafları dolaşır, kitaplar toplar ve oradan getirdiği dizeleri, hikayeleri, yaşama dair ne varsa bizimle paylaşır. Bu paylaşımlarla kimi zaman bizi Ömer Hayyam, Pir Sultan Abdal, Aşık Veysel, Mevlana kimi zaman da Feqiye Teyran ile buluşturur.

90’ların başından günümüze kadar yolu Beyoğlu’na düşen herkes “Siya Siyabed cd’leri” diye bağırarak kendi cd’sini satan Bizon Murat’ı görmüş ve sokaklarda Siya Siyabend’i dinlemiştir. Grup kendisini “özgür insanlara müzik üreten grup” olarak tanımlar. Sadece Beyoğlu’nda doğup büyüyen ve üretim yapan grup, Fatih Akın’ın İstanbul belgeseli olan “Crossing The Bridge: The Sound of Istanbul” ile dünyaca da tanınmıştır.Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle sokakta müziği bırakmak zorunda kalan Bizon, sağlığı el verdiği sürece bizlerle buluşmaya, üretmeye ve söylemeye devam etmektedir.

Erdem Göymen: Davul
Murat Toktaş : Vokal
Hakan Özbaz : Gitar
Payam Ghasemi: Bas
Onur Nevşehir : Tuşlu Çalgılar