Can dostlarımızla 28 Eylül‘de, İzmir’in kalbi Konak’ta buluşuyoruz.

Konak Belediyesi, Hayvan Hakları Federasyonu, Lider Pet Food ve Panama Grup Çocuklar Ülkesi ortaklığında, yaklaşık 40 sivil toplum kuruluşunun katılımcı olacağı Türkiye’nin en kapsamlı ve büyük festivali ‘PATİVAL KONAK; CANDOSTLARIMIZLA BULUŞUYORUZ’ 28 Eylül’de İzmir Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşecek. “Doğa, Çocuk ve Can dostları “ temalı bu anlamlı festivalde birbirinden güzel aktiviteler yer alacak, projenin sosyal faydası Türkiye’de benzerlerinin yapılması adına öncü olacak.

Etkinliğin ana sponsorlarından, Türkiye’nin tek yerli mama markası Lider Pet Food festivalde sonunda, bölgenin farklı ilçelerinden toplanan yüzlerce kedi ve köpeğin bulunduğu Şopengazi Nebiha Deprem Bakımevi ile Konak Belediyesi Veteriner İşleri’nde yaşamını sürdüren can dostları için katılımcı oranında mama bağışı yapacak.

HEDEF HER İKİ BARINAK İÇİN 1’ER TON MAMA!
40 ülkeye ihracat yapan, merkezi İzmir’de, fabrikası Manisa’da bulunan Lider Grup, aynı zamanda festivale gelen tüm İzmirlilere de ücretsiz kedi ve köpek maması hediye edecek. Panama Grup bünyesinde faaliyet gösteren projenin bir diğer ortağı Kinderland / Çocuklar Ülkesi ise etkinliğe gelecek çocuklar için üç farklı oyun atölyesi kuracak. Meslek öğrenme oyun atölyelerinde çocuklarımız hem eğlenerek öğrenecekler hem de sürpriz hediyeler edinecekler.

ÇOCUKLAR DOĞAYA SAHİP ÇIKACAK
Gölgelerinde soluklandığımız, geleceğimizin akciğerleri olan ormanlarımızın yakılarak katledilmesini ülkece içimiz acıyarak izledik yakın zamanda. Bir ilçe büyüklüğünde yeşil alan yok oldu alevler arasında. Yanan her bir yaprakta, son nefesine tanık olduğumuz her bir canlıda yüreğimiz ayrı acıdı, ayrı kanadı. Ancak şimdi yaralarımızı hep birlikte sarma vakti. 28 Eylül saat 16:00’da İzmir Gündoğdu Meydanı’nda Konak Belediyesi tarafından düzenlenen bu etkinlikte, Greenpeace, Ege Orman Vakfı, TEMA, İZÇEV gibi doğa haklarını koruma alanında faaliyet gösteren çok değerli sivil toplum kuruluşları da yer alacak.

SATIN ALMA SAHİPLEN VURGUSU
Festival alanında yaşam hakkını kutsal sayan, sokak hayvanlarının korunması ve sağlıklı bir yaşam sürdürmesi için azimle çalışan yine birbirinden değerli birçok Hayvan Hakları savunucusu sivil toplum kuruluşu sizlerle buluşmayı bekliyor olacak. Etkinlik alanında yer alacak olan Şopengazi Barınağı’na ait standa, “BİR ÖYKÜSÜ VAR” bölümüne barınaklarda bakılan köpeklerin hikayelerini öğrenebilir, bakımını üstlenmek istediğiniz köpeği sahiplenebilirsiniz.

HEPSİNİN BİR ÖYKÜSÜ VAR
Konak Belediyesi, Şopengazi Barınağı’nda yaşamını sürdüren candostlarının her birinin fotoğraf ve öyküsünün yer aldığı muhteşem bir katalog hazırladı. Üniversite öğrencilerinden oluşan Ateş Böceği Gönüllü grubu ile birlikte günlerce süren çalışmanın ardından oluşturulan bu katalogta, sıcak bir yuva, başını okşayan bir el bekleyen onlarca can dostunu inceleyebilir ve onları sahiplenerek kahramanları olabilirsiniz.

MÜZİK, EĞLENCE BİR ARADA
Festivalde hayvan haklarına duyarlılığı ile bilinen O SES TÜRKİYE 2015 yılı birincisi Elnur Hüseynov da konser verecek. Dans gösterileri, K9 şovları ve yarışmalar ile dopdolu bir programa sahip bu festival için geri sayım başladı.

ÜCRETSİZ MAMA VE DIŞKI TORBASI
Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarına dikkat çekerek, sokak hayvanları için kentin işlek yerlerinde afiş ve bilboardlardan “1KapSu1KapMama” çağrısı yapan Konak Belediyesi, festivale gelen tüm misafirlere, sokak hayvanları için ücretsiz mama kabı, çevre temizliğine dikkat çekmek içinde dışkı torbası hediye edecek.