Kültürpark Buluşması – Yaz Sineması
Geçmiş Etkinlik
Kültürpark’ta Yaz Sineması Nostaljisi

İlki 2018 yılında gerçekleşen ve büyük beğeni kazanan Kültürpark Yaz Sineması etkinlikleri bu yılda bol ödüllü, birbirinden güzel filmleri İzmirlilerle buluşturuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürpark Açık Hava Yaz Sinemaları’nda 2018 yılında ulusal ve uluslararası festivallerde ödüller kazanmış dört yerli film gösterilecek. Nostaljik yaz akşamlarında Banu Sıvacı’nın “Güvercin”; Guillaume Giovanetti ile Çağla Zencirci’nin “Sibel”; Mahmut Fazıl Coşkun’un “Anons” ve Hüseyin Karabey’in “İçerdekiler” filmleri İzmirlilerle buluşacak. Geçen yaz ilki düzenlenen “Kültürpark Yaz Sineması” etkinliği bu yıl 16 Temmuz – 6 Ağustos tarihleri arasında Kültürpark Uzun Havuz’da gerçekleşecek. Dört hafta boyunca salı günleri saat 20.30’da filmlerin yönetmen ve oyuncuları ile söyleşiler düzenlenecek. 21’de ise film gösterimi başlayacak. 


16 Temmuz 2019, Salı 

Güvercin
Yönetmen – Senaryo: Banu Sıvacı
Görüntü Yönetmeni: Arda Yıldıran
Müzik: Canset Özge Can
Kurgu: Mesut Ulutaş
Oyuncular: Kemal Burak Alper, Ruhi Sarı, Michal Elia Kamal, Demet Genç, Evren Erler
Yapım: Anagraf Film (Türkiye) 2018
Sofya Film Festivali En İyi Yönetmen; Malatya Film Festivali Jüri Özel Ödülü, En İyi Müzik, En İyi Kurgu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülleri; Eskişehir Film Festivali En İyi Performans Ödülü (K.B. Alper); Brisbane Asya Pasifik Film Ödülleri En İyi Gençlik Filmi;  SİYAD En İyi İlk Film, En İyi Sanat Yönetmeni. 
Dünya prömiyerini Berlin Film Festivali'nin ‘Generation' bölümünde yapan film, Adana'nın kenar mahallelerinden birinde abisi ve ablasıyla yaşayan ve evlerinin çatısında güvercin besleyen bir gencin hayatın gerçekleriyle yüzleşmesini konu alıyor.

20.30 Film Öncesi Söyleşi: Vecdi Sayar moderatörlüğünde Banu Sıvacı ve Kemal Burak Alper ile söyleşi, 21.00 Film


23 Temmuz, 2019, Salı

Sibel
Yönetmen: Guillaume Giovanetti, Çağla Zencirci
Senaryo: Guillaume Giovanetti, Çağla Zencirci, Ramata Sy
Görüntü Yönetmeni: Eric Devin
Kurgu: Veronique Lange
Oyuncular: Damla Sönmez, Emin Gürsoy, Erkan Kolçak Köstendil, Elit İşcan
Yapım: M. Legrand, R. Massalha, M. Eckelt, M. Kalvo (Türkiye-Fransa-Almanya-Lüksemburg) 2018
Locarno Film Festivali FIPRESCI Ödülü, Ekümenik Jüri Ödülü, Adana Film Festivali En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (E. Gürsoy), Eskişehir Film Festivali En İyi Performans Ödülü (D. Sönmez), Sadri Alışık 2019 Oyuncu Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu; Brüksel Akdeniz Film Festivali Büyük Jüri Ödülü, Avrupa Sineması Ödülü, Genç Jüri Ödülü; Seattle Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu
Karadeniz'in bir dağ köyünde yaşayan ve konuşma yetisinden yoksun bir genç kız çevresi ile yörenin ‘Islık Dili'ni kullanarak iletişim kurmaktadır. Köye korku salan kurdun izini sürerken, ormanda yaralı bir kaçak ile karşılaşır:

20.30 Film Öncesi Söyleşi: Vecdi Sayar moderatörlüğünde Damla Sönmez ve Marcel Kalvo ile söyleşi, 21.00 Film


30 Temmuz 2019, Salı

Anons
Yönetmen: Mahmut Fazıl Coşkun
Senaryo: Mahmut Fazıl Coşkun, Ercan Kesal
Görüntü Yönetmeni: Krumm Rodrigues
Müzik: Okan Kaya
Kurgu: Çiçek Kahraman
Sanat Yönetmeni: Osman Özcan
Oyuncular: Murat Kılıç, Şencan Güleryüz, Ali Seçkiner Alıcı, Tarhan Karagöz, Serkan Ercan, Müfit Kayacan, Nazmi Kırık, Erdem Şenocak
 Yapım: Filmotto Production, Chouchkov Brothers (Türkiye, Bulgaristan) 2018
Venedik Film Festivali ‘Orizzonti' (Ufuklar) Jüri Özel Ödülü, En İyi Akdeniz Filmi;  Adana Film Festivali En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Sanat Yönetmeni; Malatya Film Festivali Yılmaz Güney Ödülü, En İyi Görüntü Yönetmeni, Film-Yön Ödülü; SİYAD 2019 En İyi Sanat Yönetmeni
1963 Mayıs'ında Türkiye'de yaşanan bir darbe girişimini konu alan bir kara komedi. Darbe başladığında  İstanbul Radyoevi'ni teslim alarak, darbe bildirisini okumakla görevlendirilen bir grup askerin traji-komik öyküsü.

20.30 Film Öncesi Söyleşi: Vecdi Sayar moderatörlüğünde Mahmut Fazıl Coşkun ve Murat Kılıç ile söyleşi,  21.00 Film


06 Ağustos 2019, Salı

İçerdekiler
Yönetmen: Hüseyin Karabey
Senaryo: Melih Cevdet Anday'ın “İçerdekiler” oyunundan Hüseyin Karabey
Görüntü Yönetmeni: Ulaş Zeybek
Müzik: Kıvanç Sarıkuş
Kurgu: Sercan Subaşı
Oyuncular: Caner Cindoruk, Gizem Erman Soysaldı, Settar Tanrıöğen, Feyyaz Duman
Yapım: Asi Film (Türkiye) 2018
Adana Film Festivali Jüri Özel Ödülü, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu; Nürnberg Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu
Altı aydır gözaltında tutulan bir öğretmen, komiserin odasına çağrılır ve karısı ile bir görüşme yapabileceği söylenir. Komiserin amacı öğretmenin konuşmasını sağlamaktır. Tutuklu, görüşme anını beklerken sürpriz bir ziyaretçi ile karşılaşır:
20.30 Film Öncesi Söyleşi: Vecdi Sayar moderatörlüğünde Hüseyin Karabey ve Gizem Erman Soysaldı ile söyleşi,  21.00 Film