İzmir'in Kürekçi Kadınları

İzmir'in kürekçi kadınları, mesleklerindeki başarılarını denizlere de taşıdı ve ulusal kürekçilik yarışmalarındaki zaferleriyle adlarını duyurdu.


İzmir'de 2018 yılında Türkiye Kürek Federasyonu'na bağlanan İzmir Kürek Kulübü'nün kadın sporcuları, hafta içi akşam güneş batarken, hafta sonu da sabah gün doğarken Bostanlı Balıkçı Barınağı'nın yanındaki kanolarına binerek saatlerce kürek çekiyor.


Doktor, avukat, öğretmen, bankacı, mühendis, akademisyen, ev kadını gibi çeşitli meslek gruplarından ve her yaştan kadınlar, ellerinin su toplamasına, kanamasına ve nasır tutmasına aldırmadan küreklerini bırakmıyor.


Kulübün kadınları, aylarca süren antrenmanların ardından 2018'de Adana'da düzenlenen Deniz Küreği Yarışması'nda iki bronz madalya, bir 3'üncülük kupası kazandı.


Fethiye Deniz Küreği Yarışması'nda bronz madalya elde eden kadınlar takımı, İstanbul Salon Küreği Yarışları'nda da gümüş madalya aldı.


Kadınlar, 2019 yılında da kürek çekerek Fethiye'deki Akdeniz Yarışları ve Sapanca'daki Ulusal Egemenlik Kupası'ndan da ikincilik ve üçüncülüklerle döndü.












    Yorum Yap