2. Uluslararası İzmir Film Festivali
Geçmiş Etkinlik
Türkiye’nin kültür başkenti İzmir’in kültürüne yaraşır bir film festivaliyle, Uluslararası İzmir Film Festivali ile buluşması 24 – 29 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek.

2. Uluslararası İzmir Film Festivali’nde, 2018 yılında sinemalarımızda vizyona girmiş tüm yerli yapım filmler yarışacak ve yaklaşık 30 dalda en iyiler halk ve sinema sektörü profesyonellerinin oylaması ile belirlenecek.

Festival kapsamında yarışacak filmlerden 15 Nisan 2019 tarihine kadar sektör profesyonelleri oylaması ile belirlenecek en iyileri halk oylamasına sunulacak. Festival kapsamında ayrıca Kısa Film, Belgesel Film, Kısa Animasyon Film Yarışması da yapılacak.

Oylamaya www.izmirfilmfest.org/anasayfa/oylama adresinden katılabilirsiniz.


2018 yılında ilk kez düzenlenen 2.Uluslararası İzmir Film Festivali’ne ulusal 3.705 belgesel, kısa ve animasyon,  uluslararası olarak da 2.763 film başvurmuştur. Her dalda 10 eser finale kalmış ve festival boyunca ulusal/uluslararası 60 film izleyici ile özel gösterimlerde buluşturulmuştur. Finale kalan eserler, sektör profesyonellerinden oluşan jüri değerlendirmesi sonunda Altın Artemis heykelciği ile ödüllendirilmiştir.

24 – 29 Haziran 2019 tarihleri arasında İzmir’de ikincisi düzenlenecek festivalde, bu kategoride yarışmaya son başvuru tarihi 15 Haziran 2019 olarak belirlenmiştir.

Yarışmaya başvuru koşullarına www.izmirfilmfest.org sitesindeki ‘Başvuru’ bölümünden ulaşabilirsiniz.