2. Bademli Tiyatro Günleri
Geçmiş Etkinlik

Bademli Köyü, İkinci Kez Tiyatro Günleriyle Coşuyor!

Bademli Tiyatro Günleri, İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Bademli Köyü’nde bu yıl ikinci kez gerçekleştiriliyor. Dikili Belediyesi, Bademli Köyü Muhtarlığı, Dikili Kültür ve Sanat Vakfı, Atarneus Tiyatrosu ve Rest Tiyatro’nun iş birliğiyle 1 – 5 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen etkinlik süresince tiyatro gösterilerinden, atölye çalışmalarına, yaratıcı drama etkinliklerinden söyleşilere zengin bir program sergilenecek.


Etkinlikler, kortej yürüyüşü ve Dikili Vakfı Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisiyle başlayacak. BAM Tiyatro Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazıp yönettiği, Deniz Karaoğlu’nun oynadığı “Kadercan” adlı oyunla, Tiyatro Kartela Burcu Reşit’in yazıp Özgür Erkekli’nin yönettiği, Zeynep Erkekli’nin oynadığı “Küller” adlı oyunla, Müfit Can Saçıntı “Lafını Esirgemeyenler” adlı gösterisiyle, Ayşegül Cengiz Akman kendi yazıp sahneye koyduğu “Tekinsiz” adlı performansıyla, Dikili’nin ilk ve tek özel tiyatrosu Atarneus Tiyatro da Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı Damla Ekeke İkiz’in yönettiği “Kadınlık Bizde Kalsın” oyunuyla Bademli Tiyatro Günleri’nde olacak.
İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nihal Kuyumcu tüm köy halkının katılımıyla bir forum tiyatro ve Maltepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Zerrin Yanıkkaya da Gençlerle Yaratıcı Drama atölyesi gerçekleştirecek. Her gün Şahika Kendir’in yoga dersleriyle başlayacak etkinlikler çerçevesinde; yörenin kadınları, çocukları ve gençleri ile yazlık ziyaretçiler, tiyatro oyuncusu ve eğitmen Aslı Aybars’ın Nefes, Pantomim sanatçısı Mehmet Selin Sağdıç’ın Mim, oyuncu Fulden Obiz’in Mask ve Taş boyama, Ceren Aktuğ’un Felsefe atölyelerine ücretsiz katılabilecekler.

Tüm gösteriler, 1850’li yıllarda inşa edilmiş olan ve yüzyıllık makineleri halen Rahmi Koç Müzesi’nde sergilenen Tarihi Zeytinyağı Fabrikası’nın avlusunda sahnelenecek. Atölye çalışmaları ise hem zeytinyağı fabrikasında hem de Bademli İlk Öğretim okulunun çamlık bahçesinde yapılacak.
Ragıp Ertuğrul, Damla Ekeke İkiz, Gökay Genç ve Beste Kıratlı’dan oluşan organizasyon komitesi tarafından gerçekleştirilen Bademli Tiyatro Günleri’ne Bademli Garden Suit, Bademli Oteli, Er Turistik Apart Otel, Deniz Çadır Kamp, Dikili Deniz Restaurant, Bademli’nin ünlü koruk suyu markası Gönülden ile etkinliğin tanıtımında Globe İletişim destek oluyor.

01 Temmuz Pazartesi
20:30 – Açılış Korteji
20:45 – Dikili Vakfı Halk Oyunları Topluluğu Gösterisi
21:00 – “Tekinsiz” Tiyatro Oyunu

02 Temmuz Salı
10:00 – Yoga İle Güne Başlama
11:00 – Çocuklarla Felsefe Atölyesi
Mask Boyama Atölyesi
12:30 – Mim Atölyesi
21:00 – “Kadercan” Tiyatro Oyunu

03 Temmuz Çarşamba
10:00 – Yoga İle Güne Başlama
11:00 – Çocuklarla Felsefe Atölyesi
12:30 – Mim Atölyesi
21:00 – “Lafını Esirgemeyenler” Tiyatro Oyunu

04 Temmuz Perşembe
10:00 – Yoga İle Güne Başlama
11:00 – Nefes Atölyesi
Taş Boyama Atölyesi
12:30 – Mim Atölyesi
19:30 – “Kadınlık Bizde Kalsın” Tiyatro Oyunu
22:30 – Forum Tiyatro

05 Temmuz Cuma
10:00 – Yoga İle Güne Başlama
11:00 – Nefes Atölyesi
12:30 – Mim Atölyesi
14:00 – Yaratıcı Drama
20:30 – Çocuklar Mim Atölyesi
21:30 – “Küller” Tiyatro Oyunu