17 Haziran'da İzmir'de Sahne Alacak Olan LP Kimdir?

3 yıl önce Lost on you şarkısıyla piyasaya çıkan ve önce herkesin “erkek mi kadın mı yaaa” diye sormaya başladığı bu şarkıcı herkesin gönlüne taht kurdu ve dinlenme rekorları kırdı. Programlara en çok konuk olan şarkıcılar arasına girdi ve daha niceleri. İşte karşınızda LP.

LP Kimdir?
LP yani gerçek adı Laura Pergolizzi olan İtalyan asıllı Amerikalı ünlü şarkıcı. 1981 yılında Long Island’da doğdu. Şarkı söylemeye başlamadan önce söz yazarlığı yapıyordu ve bir çok ünlü isme şarkı verdi. Sonra muhteşem sesini değerlendirmeye karar verdi ve kendi albümünü çıkardı.


Lp Kadın mı Erkek mi?

Merak edenler için LP bir kadın. Hem de kız arkadaşıyla poz vermekten çekinmeyen androjen bir kadın. 1996 yılının baharında Walt Whitman lisesinden mezun oldu. New York’a taşındı ve burada mutlu mesut bir hayat yaşadı. Eşcinsel olduğunu ailesine bir türlü söyleyemedi. Bu durumu açıklayamadan annesi vefat etti ve LP bunun pişmanlığını yaşadı.



Bir Çok Albüm ve Şarkısı Var
Kariyeri boyunca bir çok şarkı ve albüme imza attı. Bunların bazıları başarısız oldu, bazıları başarılı. Onu tanıyanlar çocukluğunda çim biçme makinelerinin üstünde şarkı söylediğini ve bundan büyük zevk aldığını söylüyordu.


Söz Yazarı Olarak Büyük Başarılara İmza Attı
Çıkardığı albümlerde umduğu başarıyı yakalayamasa da, söz yazarlığında zirveleri gördü. Rihanna ile vokal bile yaptı. Christina Aguilera’ya söz yazımında eşlik etti.

    Yorum Yap