Salaklar Sofrası
Geçmiş Etkinlik
SATIN AL 67 * Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.

Salaklar Sofrası
05 Temmuz 2019, Cuma, 21:15
Bornova Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu

Biletler
Tam 67.50 TL Öğrenci 47.50 TL

Salaklar Sofrası, Bornova Açıkhava Tiyatrosu'nda sizlerle…

Dionysos Tiyatro,  2018 -2019 tiyatro sezonunun 3.oyunu  ödüllü Fransız komedisi ‘Salaklar Sofrası’nda Türk Sanat ve Sanatçıları için çok önem taşıyan bir ilke imza atıyor. Oyunda kullanılacak sanat eserleri Türk Resim ve Heykel Sanatının gelecek için umut vaad eden genç heykeltraş  ve ressamlarının en nadide çalışmalarından oluşacaktır. Oyun sonunda eserleri sahiplenmek isteyen izleyiciler sanatçılarımızdan bu eserleri satın alabilecektir.

Dionysos Tiyatro, bu duyarlı adımla hem ülkemiz sanat disiplinleri arası dostluk ve dayanışma duygusunu güçlendirmekten , hem de tiyatro sanatının ölümsüz ışığı altında bu nadide tablo ve heykellerin izleyicilerin ve sanatseverlerin beğenisine sunulmasına olanak tanıyacak olmaktan mutluluk ve gurur duymaktadır.

Yazarı Francis Veber tarafından sinemaya da uyarlanan ve başta Cesar olmak üzere pek çok ödül kazanan incelikli toplumsal hicvin başarıyla yansıtıldığı, Fransız farsının tipik ve en başarılı örneklerinden olan “Salaklar Sofrası” bu kez nitelikli başyapıtlarıyla dikkat çeken Dionysos Tiyatro’nun farklı yorumuyla Türk seyircisi ile buluşuyor.

Sanat içinde Sanat Felsefesinden ve idealizminden yola çıkan ve ilk defa bir tiyatro eserinin içinde diğer sanat eserlerinin de hayat bulabildiği ve sergilenebildiği bu özel sanat buluşması ülkemiz sanatı adına büyük bir nefes alma niteliği taşıyor.

Yazan: Francis Veber
Çeviren: Coşkun Tunçtan
Yöneten: Erdem Topuz
Kostüm Tasarım: Onur Uğurlu
Fransua Pignon: Erdem Topuz
Pierre Brochant: Eraslan Sağlam
Christine Brochant : Arzu Suriçi Kireççi
Just Leblanc: Işık Tolgay
Marlene  Sasseur: Ece Dikmen
Lucien Cheval: Utku Çetin

Paris'te yaşayan bir yayıncı ve sanat koleksiyoncusu olan Pierre Brochant, haftalık olarak düzenlenen 'Salaklar Günü'nün daimi üyelerinden biridir. Çarşamba günleri gerçekleşen bu etkinliğe, tanınmış Paris’li işadamları katılır ve misafirlerin getirdiği gerçekten de garip kişilikleri ve alışkanlıkları olan ve “salak” diye nitelendirdikleri insanlarla dalga geçip eğlenmek ön şarttır. Bir yarışma bile düzenlenir ve sonunda şampiyon 'salak' seçilir. Bu kişiyi partiye getiren üye de büyük ödülü kazanır. Talihinin döndüğüne emin olan Brochant, François Pignon isimli bir maliye bakanlığı çalışanını bulmuş ve onun son derece aptal bir adam olduğunu fark etmiştir. Artık büyük ödülü kazanacağından emindir… Ancak işler tahmin ettiği gibi gitmez ve oyun birbirinden tuhaf tesadüflerle devam ederken acaba gerçekte hangimiz salak sorusunu da bizlere sormaktadır.Burjuva dünyasının duygusal değerlerden kopmuş sığ, niteliksiz ve yüzeysel yapısını zaman zaman trajikomik öğelerle seyircisine anlatan oyun, Dionysos Tiyatro’nun dinamik rejisi ve inanılmaz komedi zamanlamasıyla “Bir Delinin Hatıra Defteri” ve “Oblomov”dan sonra sezonun üçüncü oyunu olarak perde diyor.