Koşamayanlar İçin Koş – Wings for Life World Run
Geçmiş Etkinlik
100.00TL - Kayıt Ol

5 Mayıs 2019'da anlamlı bir yarışta ter dökmeye hazır olun! Wings For Life World Run tekrardan katılımcılarını İzmir'de ağırlamaya hazırlanıyor.

Omurilik felcinin tedavisi için fon sağlamak için 2014'ten bu yana düzenlenen yarışın Türkiye'deki resmi lokasyonu bir kez daha İzmir. 5 Mayıs'ta Wings For Life World Run katılımcılarını ağırlamaya hazırlanan İzmir, eşsiz doğal güzellikleri ve elverişli iklimiyle katılımcılara şüphesiz ideal bir yarış ortamı sağlayacak.


Wings for Life World Run ilk kez koşanlardan tutkulu amatörlere ve profesyonel sporculara kadar her seviyedeki koşucular içindir.

Wings for Life World Run yarışına çok az bir zaman kaldı. O yüzden sana yarışla ilgili bazı hatırlatma ve bilgilendirmeler yapmak istiyoruz. 5 dakikanı ayırıp aşağıda yazılanları okursan yarış alanına gelirken ve yarış esnasında hiçbir problem yaşamazsın!

İlgin ve dikkatin için şimdiden teşekkür ederiz.

YARIŞ FORMATI İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER
Wings for Life World Run bütün dünyanın eş zamanlı olarak birlikte yarışabildiği ilk ve tek etkinlik. Bu çığır açan yarış formatı kapsamında 5 Mayıs 2019'da TSİ 14:00'te aynı anda binlerce yarışmacı dünya çapındaki 12 farklı imza koşusunda ve 130'dan fazla app run lokasyonunda  koşmaya başlayacak. Wings for Life World Run ilk kez koşanlardan, tutkulu amatörlere ve profesyonel sporculara kadar her seviyedeki koşucular içindir.

Yarışa start verildikten ve ilk koşucuların başlangıç çizgisinden geçmelerinden 30 dakika sonra Yakalama Aracı dünyadaki her parkurda eş zamanlı olarak yola çıkacak ve koşucuları yakalamaya başlayacak. Yakalama Aracı bir koşucuyu geçtiğinde onun koşusu sona erecek. Koşucular servis araçlarıyla başlangıç alanına geri dönecek ve kutlamaya katılacaklar.

ANAHTAR BİLGİLER

– Etkinlik 5 Mayıs 2019 Pazar günü, saat 14.00’te İzmir’de yapılacaktır. Yarışa İzmir Kültürpark, Lozan Kapısı’ndan start verilecek.


– Katılımcılar, yarış numaraları ve etkinlik kiti için 02-03-04 Mayıs MaviBahçe ve 05 Mayıs’ta Yarış alanında bulunan etkinlik kayıt alanlarından alabilirler 05 Mayıs günü olacak olan yoğunluk sebebi ile daha önce alınması önerilir.

– Wings for Life World Run app ile İzmir’de bulunmasanız da istediğiniz noktadan katılabilirsiniz. 5 Mayıs 2019, Pazar günü, dijital olarak koşuya katılan katılımcılarda simülasyon Yakalama Aracı sizi ve Dünya’da ki katılımcıları yakalayacak.

– Wings for Life World Run katılım ücretlerinin %100’ü doğrudan Wings for Life Vakfı'na gitmektedir.

– Yarış numaralarını aktifleştirmek için, katılımcılar koşmaya başlayarak koşu başlangıç çizgisini geçmelidir.

– Yakalama Aracı katılımcıyı yakaladıktan sonra, katılımcının etkinlik alanına dönmek için en yakınındaki servis noktasına gitmesi gerekmektedir.

KOŞU FORMATI
Yarışın resmi başlangıç saati 5 Mayıs 2019 Pazar günü, Dünya saati ile 11:00, Türkiye saati ile 14:00'tür. Bütün katılımcılar, görevliler tarafından belirlenmiş ve güvenliğe alınmış parkuru takip etmelidir. Katılımcı Yakalama Aracı tarafından yakalandığında, yarış onun için sona ermiş olur. Bunun ardından koşucunun dünya üzerinde ki sıralaması, mesafe üzerinden listelenir.

PARKUR BİLGİLERİ, SU İSTASYONLARI VE SERVİS NOKTALARI
Yarışa, İzmir Kültürpark’taki Lozan Kapısı’ndan start verilecek ve sırasıyla Liman, Altınyol, Karşıyaka bölgelerinden geçerek Menemen istikametine doğru 100 km’lik bir koşu parkuru koşucuları beklemektedir. Yarışın parkur detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Start çizgisinden itibaren parkur boyunca belli aralıklarla su istasyonları yer alacaktır. Bu istasyonlardan tüm koşuculara su, Red Bull ve hızlı şekilde enerjiye dönüşecek yiyecekler dağıtılacak.

Su istasyonlarına yakın noktalarda İzmir Belediyesi’ne bağlı ESHOT otobüsleri Yakalama Aracı’na yakalanan koşucuları etkinlik alanına geri götürmek için bekleyecek. Servisler doldukça ve yol kapama operasyonuna bağlı olarak hareket edecek ve tüm koşucuları Kültürpark’taki etkinlik alanına geri getirecekler.

Yakalama Aracı’na yakalandıktan sonra tüm koşucuların en yakın servis noktasına giderek otobüse binmesi gerekiyor. Yarışmadan elenen tüm koşucular, organizasyon personeli tarafından otobüslere yönlendirilecek. Şehir trafiğinin olabilecek en sorunsuz ve en erken şekilde açılması için tüm koşucularımızın en kısa zamanda servis araçlarına binerek etkinlik alanına dönmesi çok önemlidir. Bu konuda tüm koşucularımızdan organizasyon ve emniyet personeline yardımcı olmalarını rica ederiz.

TRAFİK VE YOL DURUMU
İzmir Kültürpark’tan başlayarak Karşıyaka’ya kadar olan yollar saat 12:00 itibarıyla İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi tarafından  kademeli olarak trafiğe kapatılacaktır. Koşu Kültürpark’tan Karşıyaka’ya kadar trafiğin gidiş istikametinde, Karşıyaka Mavişehir arası trafiğin ters istikametinden olacak şekilde koşulacaktır. Yakalama Aracı’nın geçtiği yollar, koşucular servise bindiklerinde tekrar kademeli olarak trafiğe açılacaktır.

START VE BAŞLANGIÇ POZİSYONU
Her yaştan ve kategoriden sporcunun koşacağı Wings for Life World Run yarışında Start alanında yapılacak düzenleme ile her sporcu kendine denk bir yarışmacı grubu ile beraber start alma imkanı bulacak. Koşucu göğüs numaralarının üzerinde belirtilen sayılar başlangıç esnasında sporcunun bulunması gereken start kutusunu işaret etmektedir. Yarış alanında görevliler sporcuları doğru start bölmelerine yönlendirecek.

YARIŞ NUMARALARI VE ETKİNLİK KİTLERİNİN DAĞITIMI
Bütün katılımcılar yarış numaralarını ve etkinlik kitlerini almalıdırlar.

Yarış numaralarının ve kitlerin dağıtımı aşağıda belirtilen tarih ve saatler arası, belirtilen alanlardan yapılacak:

2 – 3 – 4  Mayıs 2019 tarihleri arasında

Mavibahçe AVM – Wings for Life World Run Kayıt Alanı

02 Mayıs 10:00 – 18:00 arası

03 Mayıs 10:00 – 18:00 arası

04 Mayıs 10:00 – 18:00 arası

5 Mayıs 2019 tarihinde ise yarış numaraları ve kitlerinin dağıtımı İzmir Kültürpark’ın içerisinde kurulacak olan etkinlik alanından saat 09:00 – 13:30 saatleri arasında yapılacaktır.

YARIŞ NUMARALARI VE KİTLER SADECE KAYIT SAHİPLERİNE DOĞRUDAN, KİMLİK İBRAZI VE ‘YARIŞ ŞARTLARI KABUL FORMU’ İMZALAMASI ŞARTIYLA VERİLECEKTİR. TOPLU OLARAK KİT DAĞITIMI YAPILMAYACAKTIR. BAŞKASI ADINA YARIŞ NUMARASI VE KİT TESLİM ALMA TALEPLERİ GERİ ÇEVRİLECEK VE SADECE HAK SAHİBİNE TESLİMAT YAPILACAKTIR.

ETKİNLİK TİŞÖRTÜ
Wings for Life World Run 2019 İzmir koşusu sponsorlarından Jerf, bu seneki tüm katılımcılara tişört hediye edecektir.

SOYUNMA KABİNLERİ
Yarış alanında 2 adet soyunma kabini erkek ve kadın yarışmacıların kullanımı için hazır bulunuyor.

KİŞİSEL EŞYALAR VE EMANET
Koşucular eşyalarını start noktasının bulunduğu etkinlik alanında kurulacak olan “Emanet Çadırı”na bırakabilirler. Emanet Çadırı’nın açılış saati 09:00’dur. 13:30’dan sonra çadırlara eşya kabul edilmeyecektir.

SAĞLIK HİZMETLERİ
Start alanında ve tüm parkur boyunca belirlenmiş noktalarda acil müdahale ekipleri ve ambulanslar yer alacaktır. Buna ek olarak Yakalama Aracı konvoyunun arkasından 2 adet ambulans yarış esnasında aktif takip yapacaktır.

SAĞLIKLA İLGİLİ ÖNERİLER
Yarış öncesi mutlaka muayene olman gerekiyor. Solunum yolları ve kalp hastalıkları olanlar yarışa katılmamalıdırlar. Yarışa uykunu almış olarak ve dinlenmiş bir şekilde katılmalısın. Yarış esnasında bir sağlık problemi yaşarsan hemen yarışı terk ederek  sağlık görevlilerinden yardım istemelisin.

YARIŞ ALANINA GELİRKEN UNUTULMAMASI GEREKEN ŞEYLER
Yarış numaranı alabilmen için kayıt alanında kimlik sorulacağından kimliğini unutmamanı rica ederiz.

Hava şartları göz önünde bulundurularak, uygun kıyafet ve yarış gereçlerini getirmeni rica ederiz.

Yarış numaralarını aktifleştirmek için, katılımcılar koşmaya başlayarak koşu başlangıç çizgisini geçmelidir.

Katılımcılar koşuya yolun sağ tarafından devam etmelidir. Sol tarafta araç gidecektir.

Katılımcılar verilen bilgilendirmelere dikkat etmelidirler. Bütün verilen bilgilendirmeler, katılımcıların güvenliği içindir.