Güney Amerika Şarkıları
Geçmiş Etkinlik
SATIN AL 20 * Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.

‘Güney Amerika Şarkıları’
09 Mayıs Perşembe – 20:30
Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Biletler
32.00 TL
20.00 TL

Ricardo Moyano ve Serap Tamay'ın seslendireceği Güney Amerika Şarkıları'yla dolu bir geceye hazır olun…
Ricardo Moyano:

Arjantin'in La Rioja kentinde doğdu. Ebeveynleri İrma ve Daniel ile müziğe başladı. Akademik çalışmalarını Madrid Kraliyet Konservatuarında Büyük Onur Ödülü ile tamamladı. Arjantin, Fransa, Portekiz ve İspanya'da çeşitli yarışmalarda ödüller kazandı. Solistlik kariyerine paralel olarak konserler verdi ve farklı ülkelerde birçok müzisyenlerle kayıtlar yaptı.

Marine, Solissimo, Music Of Rio De La Plata, En Japon, El Chelco, Voyage Aux Ameriques, Encuentros Y Soledades, Los Tiempos Cambian, Argentina Trio Cumbo, Música Casi Latino Americana Para Guitarra isimli albüm çalışmaları olan Moyano 2003-2004 yılları arasında Ankara Hacettepe, İstanbul İ.D.S.O. ve Mersin M.D.O.B. senfoni orkestraları ile sırasıyla Erol Erdinç, Alpaslan Ertüngealp ve Murat Kodallı şeflerinin yönetiminde çaldı. Seminerler, harmoni ve oda müziği dersleri vermek üzere düzenli olarak Avrupa’ya davet edilmektedir. İstanbul'da Pera Güzel Sanatlar Lisesinde birkaç yıl süreyle öğretmenlik yaptı ve Türkiye'deki ilk CD'si olan Marine (1997) burada kaydedildi.

2001- 2003 yılları arasında İzmit Belediye Konservatuarında ders veren Moyano, 2001 yılından bu yana İzmir San-Art müzik merkezinde ders vermekte ve İstanbul’da kendi stüdyosunda gruplara müzik ve gitar dersleri vermektedir.

2008 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarında gitar öğretmenliği görevine başlamıştır.

Serap Tamay:

Ankara’da doğdu. Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarından 1993 yılında mezun oldu. 1989 yılında İsmet Tezcan ve flüt sanatçısı Hüsrev Öztürk ile kurdukları “Günberi” isimli grupla profesyonel müzik hayatı başladı.

1989 yılından bu yana radyo ve televizyon programlarına katıldı. TRT’ de yayınlanan ‘’Gün Başlıyor’’, ‘’İyi ki Kadın Var’’, ‘’Kafe Magazin’’ ve TRT-2 de yayınlanan “Müzik Mozaik” adlı programda on yıl süreyle Güney Amerika, Grek, Rembetiko, Bosna, Makedon, Hırvat, Sefardik, Azeri ve Anadolu Ezgilerini yorumladı. 2003-2005 yılları arasında TRT-İnt kanalında yayınlanan ‘’Memleketten Haber Var’’ adlı programda etnik müzikler seslendirdi.

Çeşitli festivaller ve anma etkinliklerinde grubuyla birlikte birçok konser ve dinletiler verdi.

1990 yılında eğitmenliğini yaptığı Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi Çocuk Korosu ile birlikte çeşitli etkinliklere katıldı. 1995 yılında TRT Altın Anten Şarkı ve Beste yarışması finalinde İsmet Tezcan’ın “Son Dans” isimli eserini seslendirdi. 1996’yılında Kültür Bakanlığı’nın davetiyle Brüksel’de İsmet Tezcan ile Türk Müziği dinletileri verdi.

1998 yılında aranjörlüğünü Selçuk Başar’ın yaptığı, “Sevgi Yaşamın Temeli” isimli CD çalışmasında Ali Yalman’ın biri Ermenice olmak üzere üç bestesini seslendirdi.

1999 yılında müzik öğretmeni olarak atandı. 2009 yılında Midilli adasında Türk Yunan Dostluk Derneğinin düzenlediği etkinliğe davet edildi ve Ege türküleri ve Rembetiko şarkıları seslendirdi.

Yapımcılığını Ada Müzik’in üstlendiği, Anadolu Halk Ezgilerinden oluşan “Canım Terkeyledi Beni” isimli ilk albümü 2003 yılında yayınlandı. TRT Belgesel kanalı için çekilen yönetmenliğini Tahsin İşbilen’in yaptığı “Beşik ve Ninni” adlı belgesel dizide ‘Çerkezlerde Doğum Gelenekleri ve Ninniler’ başlıklı bölümde babası Mehmet Tamay’dan derlediği Çerkezce ninni ve şarkıları seslendirdi.

2011 yılında “Ben Sana Yârim Dedim” adlı ikinci albümü Ada Müzik etiketiyle yayınlandı.

Serap Tamay halen İzmir’de müzik öğretmenliği görevini sürdürmektedir.