Birgi Bahar Şenliği
Geçmiş Etkinlik

Birgi’de Bahar Şenliği

Ödemiş Gençlik Hizmetleri Spor Derneği ve Belediyemiz işbirliği ile yapılması planlanan şenliğe tüm halkımız davetlidir.

Bahar Birgi’de bir başka olur…
Bir yanda karabaş otları tepelerini süslerken, yeşilin her tonuyla aşka gelir dereleri. Birgi’ye bakarken Tmolos (Bozdağ).sessizce dalar, yaşanmışlıkların hatıralarına…

4 Mayıs 2019 Cumartesi günü Birgi’den baharı ilan ediyoruz. Üstelik “kadınların, çayırların ve buluşmaların bayramı” olan Hıdırellez coşkusunu da peşimize katarak.


Bu şenlikte; çoğunluğunu kadınların oluşturduğu hazırlık komitesi, sizlere coşkuyu, birbirinden ilginç motifleriyle geleneklerimizi, masal ve efsaneleriyle harmanlanmış kültür zenginliğimizden doğan deneyimleri, zanaatkarlarıyla üretimin meyvelerini, türlü oyunlar ve konserleriyle neşeyi vaat ediyor…

Şenlikte; dinleti ve konserlerin yanı sıra, Hıdırellez geleneğimizin farkındalığı adına söyleşi, masal ve efsane anlatımları yer alacak, ritüeller ve tiyatro gösterilerinden başka, çeşitli eski sokak oyunları oynatılıp, çeşitli ikramlarla piknik atmosferinde müzik ziyafetleri, sergiler ve farkındalık panolarıyla, renkli kortejiyle unutulmaz deneyimlerle dolu bir gün yaşatılacaktır.

Penceresi açılır
Daldan elma saçılır
Belki de benim bahtım
Hıdrellezde açılır

“Birgi’de “Hıdırellez” coşkusuyla bahara merhaba demeye ne dersiniz.
En güzel dilekleriniz ve coşkunuzu da alıp bize katılın gari…