Ben Marxist Değilim
Geçmiş Etkinlik
SATIN AL 20 * Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.

‘Ben Marxist Değilim’
07 Mayıs Salı – 20:30
Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Biletler
32.00 TL
20.00 TL

Ben Marxist Değilim oyunu, 7 Mayıs tarihinde Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde…
Howard Zinn'in “Marx in Soho” isimli oyunundan yola çıkıp, Karl Marx’ın hayatını da tarayarak uyarladığımız “Ben Marxist Değilim” adlı oyun, kapitalizm eleştirilerinin yanında filozofun hayatından kesitler de sunacak.

Marx, kendiyle beraber fikirlerinin de öldüğünü söyleyenlere, teorisinin haklılığını kanıtlar. Kapitalizmin insanlara özgürlük olarak sunduğu birçok şeyin aslında onların hayatlarını hiçe sayan şeyler olduğunu gösterir. Fikirleri öldüyse dünya neden bu haldedir.. 150 yıl önce dünyanın çığırından çıkacağını görüp, yolun sosyalizm öğretisinden geçtiğini söylemiş olmasına rağmen bu yolu tercih etmeyen dünyalının sermaye sınıfının kölesi olacağını, kurtuluşun emeğin egemen olmasından geçtiğini ilk ağızdan dinleyebileceğiniz bir oyun “Ben Marxist Değilim”.

Oyun, 1850'li yılların Avrupa’sı ile günümüz arasında birçok konuda fark olmadığına dem vuracak. Engels, Kugelmann, Sanayi Devrimi sonrası İngiltere, Paris komünü, fikirlerini yanlış yorumlayanlar…

Gelin oyunumuza..Yakın tarihe, bakılması gereken ama kapitalistlerin bakmak istemediği bir perspektiften, soldan bakalım.

Karl Marx'ın dünyaya bıraktığı önemli eserleri nasıl ortaya çıkardığını, devrimci eşi Jenny’nin emeğini, çok sevdiği kızlarını, günlük yaşamını, çektiği tüm zorlukları bu kez Soho’dan değil, Anadolu’dan beraber gözlemleyelim.

Paranın her şeyi nasıl karşıtına dönüştürdüğünü, hayatlarımızda bunun etkisini nasıl göremediğimizi ihtiyar Marx anlatsın bize.

Yazan: Howard Zinn

Uyarlayan-Yöneten-Oynayan: Özgür Başkaya

Süre: 75'