5. Uluslararası İzmir Sanat Bienali
Geçmiş Etkinlik

Ressam Seba Uğurtan'ın girişimiyle Seba Sanat Galerisi bünyesinde gerçekleştirilecek olan 5. Uluslararası İzmir Sanat Bienali 3 Mayıs'ta başlayacak.

Bienal, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir İl Kültür Müdürlüğü ve Devlet Resim Heykel Müzesi'nin destekleriyle düzenlenecek.


Kolombiya, Rusya, Hindistan ve Peru'dan 4 sanatçının yer alacağı bienale, Türkiye'den de 75 sanatçı katılacak. Toplam 111 sanatçının, 111 eseri bienal süresince İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi, Kültürpark Sanat Galerisi ile Seba Sanat Galerisi'nde ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Medipol Üniversitesi öğretim görevlisi, ressam Seval Özcan'ın, İslam sanatında geometrik süslemelerde temel bezeme biçimlerinden sekizli madalyon formuna yer verilen, yeşil rengin hakim olduğu 15-16. yüzyıl Uşak (Holbein) halı motiflerini içeren “Öteki Dünya” eserinin Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi’nin sergi salonunda görülebileceği bienalde ayrıca, 2019 yılının Göbeklitepe yılı olması nedeniyle su grubu sanatçılarının “4. Altın Şehir Projesi” kapsamında kendi tarzlarında yorumladıkları Göbeklitepe'den çıkan 32 eseri sergilenecek.


Konferans verecekler
Bienalde sergileri yanı sıra Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. İsa Eliri, Sanat Eğitiminin Önemi ve Gerekliliği, Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim İş Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim üyesi Hüseyin Uysal ise Zanaat ve Sanat üzerine birer konferans verecek.