Evrim Ateşler – Valise
Geçmiş Etkinlik
SATIN AL 50 * Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.

Evrim Ateşler – Valise
27 Mart 2019, Çar, 20:30
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi

Biletler
1. Kategori -60.00 TL
2. Kategori – 50.00 TL

Evrim Ateşler – Valise, 27 Mart'ta Ahmed Adnan Saygun sahnesinde…

Prodüksiyonlarını Avrupa’da  yöneten ve kariyerini Yunan Blues’u olarak anılan ‘Rembetiko’ üzerine yaptığı çalışmalarla sürdüren multi- enstrumantalist Evrim Ateşler, “VALISE” projesiyle Ahmed Adnan Saygun sahnesinde 10 enstrumanı ve arkadaşları ile birlikte seyirciyi bir kez daha dünya müzikleri eşliğinde keyifli bir seyahate çıkarıyor.Tasavvuftan Flamenkoya, Arab kültüründen Azeri türkülerine, Zeybekten Jazz’a, Türk Faslı’ndan Yunan Rebetiko’suna, Anadolu Halk Müziği'nden daha nicelerine…

“VALISE” geçtiğimiz yıl Saygun’daki kapalı gişe gala performansının ardından resmi davet alarak Çin Halk Cumhuriyeti’nde 3 konser
gerçekleştirdi ve 2018 Aralık’ında Karşıyaka seyircisi ile buluştu. Ve AASSM’deki bu yeni performans Teos Lions Kulübü katkılarıyla çocuk onkolojisine destek amacıyla yapılacaktır.

KONSER SANATCI: BIYOGRAFI
Evrim Ateşler, Türkiye’nin İzmir şehrinde dünyaya gelmiş bir Türk müzisyen ve solisttir. Pek çok batı ve doğu enstrümanını (piyano, gitar, ney, klarnet, akordeon, ud, buzuki, cura, vurmalı çalgılar) çalan müzisyen, özellikle Yunan müzik tarzlarına karşı ilgi duymuş ve bu alanda uzmanlaşmıştır. Meşhur Yunan “Smyrneika” sı ve “Yunan Blues” müziği olarak da bilinen “Rembetiko” şarkılarını Türkiye’de en iyi yorumlayan sanatçılardan biridir. Aynı zamanda tiyatro oyunları ve sinema film müziklerine yönelik olarak aktif bir besteci ve aranjördür.

Müzik yaşamı boyunca Evrim, doğu ve batı etkilerini uyumlu bir şekilde harmanlamış, kendisine özgü yorum biçimini sürekli geliştirmiştir. 2007 yılında, tercih etmekte olduğu müzik tarzını da destekleyecek şekilde, Yunan Müzik Topluluğu “Okeanos”u kurmuştur. Bugün İzmir’de ve Türkiye’de Yunan Müziği denince akla Okeanos’un gelmesi, başarıları ile doğru orantılıdır ve ülke genelinde pek çok müzikal organizasyonda yaygın ve aktif biçimde sahne almaktadır.

2014 yılında, Yunan-Amerikan yönetmen Chrysovalantis Stamelos’un yönettiği müzikal bir belgesel film olan ve Yunan-Türk müzisyenlerden kurulu NeaBanda grubunu anlatan “Journey Through Smyrna-İzmir’e Yolculuk” da, nerdeyse yüz yıllık Yunanca ve Türkçe “Smyrneika” şarkılarını ünlü Yunan kadın şarkıcı Ria Ellinidou ile birlikte seslendirmek üzere erkek solist olarak, sekiz çok yetenekli Türk – Yunan müzisyenle birlikte grubun parçası olmuştur. Belgesel ve orkestra, film festivalleri ve konserlerde büyük başarılar yakalamaktadır.

Evrim’in, “Rembetiko’ya Adanmışlık” anlamına gelen “Afieromenos sto Rembetiko” isimli ilk solo albümünün prodüksiyonu Atina’da yapılmış ve hem Türkiye’ye hem yurtdışına dağıtımı yapılmıştır. Albüm çalışmalarını başarılı müzisyenlerden Mihalis Bakalis’le birlikte yapmış, kayıtlarını Antonis Gerogiannis, Nikos Gyras, İbrahim Kurnaz, Nikos Mermigkas
ve Dimitris Sintos ile birlikte tamamlamıştır. Tonmaisterliği, Giannis Baksevanis’in üstlendiği bu projede ünlü Yunan kadın şarkıcı Aspasia Stratigou sesi ile albüme destek vermiştir.

2018 yılında yine tüm prodüksiyon aşamaları Atina/Yunanistan'da hazırlanan ‘Birlikte’ anlamına gelen 2. albümünü ‘MAZI’ yi yayınladı. 7 ünlü Yunan kadın sesle (Ria Ellinidou – Eirini Haridou – Ioulia Karapataki – Katerina Katsigianni – Sofia Papazoglou – Fotini Rentzi – Aspasia Stratigou) 7 düet seslendiren müzisyen, 2 solo ve 2 enstrümantal parçayı da ekleyerek bu özel projeyi Yunanistan'dan sonra Türkiye'de de dinleyicisi ile buluşturdu. “Mazi”; Aralık 2018 itibariyle önce Yunanistan’da daha sonra Türkiye’de ve tüm dünya dijital platformlarında dinleyicisi ile buluşmuştur. Evrim Ateşler, geleneksel İzmir ve Rembetiko şarkılarına yeniden hayat vererek, onları Türk ve dünya dinleyicileri tarafından bilinir kılarak, şarkıların eski ve güncel yorumlanma tarzları için olduğu kadar müzikal kültürleri arasında da köprü oluşturmaktadır.