Ah-Val Müzikli Gösteri
Geçmiş Etkinlik
SATIN AL 20 * Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.

‘Ah-Val’ Müzikli Gösteri
22 Mart Cuma – 20:00
Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Biletler
32.00 TL
20.00 TL

Ah-Val doğaçlama dans ve ritim performansı, 22 Mart'ta Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde…
Dans: Cansu Ergin

Ritim: Sami Hosseini

Süre: 50 dk.

AH-val! , Sami Hosseini ve Cansu Ergin 'in 2014 yılından bu yana devam ettirdikleri performans işbirliğinin yeni bir projesidir. Dans ve müzik disiplinlerini ortak dilde harmanlayarak seyirci ile iletişime geçmeyi ve onları başka hikayelere, mekanlara, zamanlara ve bedenlere dönüştürmeyi hedefler…

Performansın özü anda kalmak ve yaşamaktır, bu sebeple performansçılar müzik ve dansın doğaçlama yolunu seçer.

Öncesi ya da sonrası için, an'da buluşmak üzere…

Dans Yaratım: Cansu Ergin

İzmir Bornova Anadolu Lisesi ve Ege Üniversitesi Biyoloji Bölümü Mikrobiyoloji Ana Alt Bilim Dalındaki eğitimini tamamladıktan sonra Berlin'de Danceworks , Prag’daDuncanCentreÇağdas Dans Devlet Konservatuarı ve Lizbon Forum Danca-PEPCC Programı (Koreografik Yaratım ve Dans Araştırmaları)’nda burslu eğitim görmüştür. 2017 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Modern Dans Programında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2019 bahar dönemimde yine M. Sinan Güzel Sanatlar üniversitesi Modern Dans Bölümünde Sanatta Yeterlik eğitimine başlamıştır. 2006’dan bu yana kendi projelerinin yanı sıra kollektif projeler ile Türkiye’de ve Avrupa’da festivallerde dans etmekte ve dans eğitimleri vermektedir. 2010 yılında sergilediği 'Süzülme' adlı solosu İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Dans Platformu yerel seçkide yer almış, 2011 SzoloDuo Budapeşte Uluslararası Dans Festivali'nde ''En iyi Performans ve Koreografi'' ödülüne layık görülmüştür. 2012 yılında bu solo Jardind'EUROPE tarafından ''eser'' olarak korunmuştur. 2017 yılında Pragda düzenlenen TheNewEuropeDance Festival andJarmilaJerabkovaAwardsChore ographicCompetition organizasyonunda koreografisi kendisine ait  TheWell ve Everlasting performansları ile 3.lük ödülü almıştır. 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü'nde çağdaş dans dersleri vermektedir. 2017-2018 yılında gerçekleştirilmekte olan PORTİZMİR | NEFES Uluslararası İzmir Güncel Sanat Trienali' nde Dans Proje Koordinatörlüğünü yürütmüştür.

Müzik Yaratım: Sami Hosseini

Sami Hosseini 1986 yılında İran’da dünyaya geldi. 11 yaşında def çalmayı öğrenmeye başladı. İran’da beş yıl def üstatlarından eğitim aldı. Eğitim süreci bittikten sonra İran’ın farklı şehirlerinde def eğitimleri vermeye başladı. Ayrıca defjenlik sürecinde birçok müzisyenle ortak konserler verdi.İran’da kendi yönetmenliğinde “Ahura” ve “İrfan” adlı iki müzik grubu kurdu ve bu gruplarla farklı şehirlerde birçok konser düzenledi.2012 yılında Türkiye’nin İzmir şehrine yerleşip def eğitimi vermeye başladı. 2013 yılında Ahura Ritim Topluluğu’nu kurdu ve aynı yıl Ege Üniversitesi D. T. M. Konservatuarı Çalgı Yapımı bölümündeki eğitimine başlamıştır. Bunun yanı sıra 8 yıldır devam ettiği def yapımını 2016’da Türkiye’de açtığı atölye ile sürdürmektedir.Yıllar içinde Ahura Ritim Topluluğu çalışmalarını büyütmüş ve İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Manisa vs konserler düzenlemiştir. Sami Hosseini tiyatro günleri ve kısa filmler için çeşitli müzikler hazırlamış ve müzikleri çeşitli performanslar ile sergilemiştir. Sanatına kendi icralarıyla devam ederken Ruşen Alkar, Arjin gibi sanatçıların albümlerinde def, perküsyon çalmıştır. Erkan Oğur, Serdar Kastelli, Burhan Berken, Adile Yadırgı gibi sanatçılarla aynı sahneyi paylaşarak performanslar gerçekleştirmiştir. Hosseini,KianBand müzik grubu ile sahne almaya devam etmektedir.  Cansu Ergin ile 2015 yılından itibaren İstanbul, Mardin ve İzmir’in birçok sahnesinde doğaçlama dans projeleri gerçekleştirmişlerdir. Enstrüm ana dair Türkiye’de bir ilk olan ve başlangıç düzeyinde “Def Metodu” kitabıyla bu alana katkı sağlamıştır. İkinci ve üçüncü kitaplar için çalışmaları devam etmektedir.