Kanlı Nigar Müzikal
Geçmiş Etkinlik
SATIN AL 30 * Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.

‘Kanlı Nigar’ Müzikal
11 Mart Pazartesi – 19:00
Narlıdere AKM

Biletler
50.00 TL
30.00 TL

Kanlı Nigar Müzikali yoğun istek üzerine 6. sezonunda sizlerle…
Kanlı Nigar Müzikali, yoğun istek üzerine 2017-2018 sanat sezonunda 6. senesinde yine sizlerle beraber…

Geleneksel Türk Tiyatromuzun en önemli figürlerinden biri olan Kanlı Nigar’ın acıklı, komik, müzikli, danslı serüveni anlatılıyor. Sadık Şendil’in yazdığı 2 perdelik seyirlik bir oyun olan Kanlı Nigar, Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun pek çok unsurunu içerisinde barındırıp, tiyatromuzun eski ustalarına bir selam gönderiyor.

Fakir bir ailenin kızı olan Nigar, zengin şımarık bir ailenin yanına hizmetçi olarak verilmiştir. Evin beyinden kedisine kadar herkesle birçok sorun yaşayan, birçok badirelere maruz kalan Nigar, neden Kanlı Nigar olmuştur? İşin özü bu aslında… Her ne kadar her şeyi yaşamışsa da bir şekilde buna dur demenin yolunu hep arıyor ve sonunda da kendi sistemini yazıyor Nigar.

Kadının fendi erkeği yendi düşüncesinin dramatik bir işleme ile ön plana çıkartıldığı oyunda Nigar, hayatın her yükünü en ağır şekilde taşımış olan bir kadın. Ama sonunda hayat ona taşımayı da öğretiyor.

Aksaray’daki yangında evi yanan Nigar, Saka Abdi aracılığı ile İstanbul’un temiz bir mahallesine şirin bir konağa taşınır. Konağın sahibi Agâh Efendi, Nigar’ın soylu bir aileden gelen namuslu dul bir hanımefendi olduğunu sanmaktadır. Oysa o nice canlar yakmış nice ocaklar söndürmüş doğru basmaz çil horozun kızı cihan yandı Kanlı Nigar’dır. Alacaklıları çok geçmeden Nigar’ın izini bulacaktır. Bu arada Nigar’ın da Agâh Efendi ile görülecek bir hesabı vardır. Agâh Efendi, Nigar’ın kim olduğunu da, evinde ne işler çevirdiğini de uzun zaman bilmez. Ancak Saka Abdi’nin kuyruk acısı nedeni ile mahalleliyi ayağa kaldırması sonucunda Nigar’ın kimliği tekrar ortaya çıkar. Bu arada Nigar’ın öz kızı Bedide, Agâh Efendinin Narçın adlı kalem Efendisi oğluna gönlünü kaptırır ki bu da öykü içinde öykü giriftliği sağlar oyuna. Aynı zamanda Nigar’ın eski müşterilerinden ve alacaklılarından mahalli tipler eve gelmeye başlarlar, yaşam boyunca erkeklerden çok çekmiş olan Nigar, evine gelen adamlara çeşitli tuzaklar kurarak onları zor duruma sokar.

Oyuncular: Gizem Cengiz, Abdullah Yüksekcan, Yakup Öztürk, Oktay Ayaz, Meshhura Ergosheva, Cansu Çomak, Elif Vuslat Pekçetiner, Osman Yaşar, Orhan Ömerli, Yahya Onay, Hakan Yıldırım, Ömür Yüksekcan, Cemal Gençer, Doğan Öztürk, Ümit Karan,  Demet Aytemir, Makbule Arı, Ebrar Buse Sade, Selin Uğurçelik

Yazan: Sadık Şendil

Yöneten: Abdullah Yüksekcan

Müzik: Cem İdiz

Yardımcı Yönetmen: Gizem Cengiz

Genel Koordinatör: Erol Şişeci

Müzik Danışmanı: Kemal Günüç, Semih Bayraktarlar

Orkestra: Hüseyin Sezik (Kanun), Ömercan Bolluk (Klarnet), Okan Sezik (Perküsyon)

Sahne Amiri:Gizem Cengiz

Kulis Şefi: Yakup Öztürk

Dekor Tasarım: Selma Nazlı

Kostüm Tasarım: Ahmet Yüksekcan

Işık Tasarım: Efecan Fidan

Dekor Sorumlusu: Oktay Ayaz

Aksesuar Sorumlusu: Ümit Karan

Süre: 2 Saat 45 Dakika

Hüsnü Şenlendirici'ye katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Sahnelenme hakkı Sadık ŞENDİL temsilcisi ONK Ajans tarafından alınmıştır.