Haggard
Geçmiş Etkinlik
SATIN AL 99 * Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.

Haggard
18 Ocak 2019, Cuma, 21:00
SoldOut Performance Hall

Biletler
99.00 TL

Dünyanın en kalabalık ve kapsamlı senfonik rock/metal grubu Haggard, %100 Metal konserleri kapsamında 18 Ocak'ta İzmir Sold Out Perfromance Hall sahnesinde!

Dünyanın en kalabalık ve kapsamlı senfonik rock/metal grubu Haggard 1991 yılında Almanya'da kuruldu. 16 kişilik bir kadroyla çıkarttıkları ve kendilerini dünyaya tanıttıkları 1997 tarihli ilk albümleri ‘And Thou Shalt Trust… The Seer’, içerisinde yer alan klasik ve senfonik öğeler ile hemen dikkatleri çekip, önemli müzik dergilerinden tam not  aldı. Üç yıllık bir aradan sonra tam 21 kişilik bir kadroya sahip ikinci albüm ‘Awaking the Centruies’ yayınlandı. Bu albüm ile birlikte Haggard, yaptığı müzik içerisinde klasik müziği bir etkilenim olarak kullanan değil, rock / metal müzik ile tam olarak birleştiren ilk grup oldu. İngilizce, Almanca ve Latinceyi beraber kullandıkları şarkı  sözlerinde Ortaçağ Avrupası'nı, önemli filozofları ve düşünce akımlarını o dönemin halkının sözcükleriyle tiyatral bir öyküleyişle anlattılar. 2001 yılında çıktıkları ve çok başarılı geçen Amerika turnesi kapsamında verdikleri kapalı gişe Meksika konseri grubun plak firması tarafından yayınlandı. ‘Awaking the Gods’ adını taşıyan bu DVD grubun sahnedeki performansının da bir kanıtı oldu.

Kısa ve konserlerle geçen bir aradan sonra grubun beklenen üçüncü stüdyo albümü 2004 yılında raflardaki yerini aldı. ‘Eppur Si Muove’ (İta.: Dünya Gezegeni) adını taşıyan bu albüm rock/metal basınında övgüyle karşılandı. 16. yüzyılda yaşamış ünlü filozof ve matematikçi Galileo'nun Roma Katolik Kilisesi'ne karşı verdiği inanç ve bilim savaşını ve bu yoldaki kararlılığını albümün sözlerine taşıyan Haggard, müzikleri yanısıra sözlerindeki edebi ve tarihi niteliği ile de kendine özgü yerini ispatladı. 2008 Ağustos ayında yine tarihsel karakterler ve oykulere yer verdigi `Tales of Ithiria` albümünü çıkardı.

Klasik ve rock / metal müzik severlerin, deneysel ve kaliteli türlerden hoşlananların, fantastik edebiyat ve tarih okurlarının başucu gruplarından olan Haggard, 18 Ocak 2019 Cumartesi günü İzmir Sold Out Perfromance Hall Beşiktaş  sahnesinde ki müzikseverlere 14 kişilik kadrosuyla özel bir konser sunacak.