Duvar Oyunu
Geçmiş Etkinlik
SATIN AL 15 * Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.

‘Duvar’ Oyunu
13 Aralık Perşembe – 20:30
İzmir Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Biletler
30.00 TL
15.00 TL

Duvar, tiyatroseverlerin karşısında…

‘Hayatımız boyunca kaç defa yıkıma uğrarız? Kaç defa yeniden başlangıç yaparız?”

Duvar ustası ve işçisinin iki günlük yaşantısını sahneye koyan oyun, evine giderken bir eyleme denk gelen ve burada yanlışlıkla gözaltına alınan işçinin trajikomik öyküsünü ele alıyor.

Yaptıkları duvarın hapishane duvarı olduğunu öğrenen işçinin hapishane günleri aklına gelir ve yapıyı yapmak istemez. Hikayemiz bundan sonra ustanın ve işçinin duvarı bitirmek ve yapmamak arasında gidip gelmesiyle sürer. İş süresince hayatı boyunca hayranlıkla ve merakla düşlerini kaplayan karıncaları hatırlayan işçi, karıncaların yaşamıyla kendi yaşamı arasında bağlar kurmaya çalışacaktır.

Muzaffer İzgü’nün bilinen eserlerinden olan “Duvar” oyununu, oyunun olağan kurgusunun ve anlatımının biraz dışına çıkarak ve tamamen gerçek görüntüler ve hikayeleri baz alarak yeni bir reji çalışmasıyla sahnelemek istedik.

Bu oyun yalnızca iki duvar işçisinin sıradan iki gününü değil, yakın tarihimizde hasıraltı edilmek istenen bir tarihi: 19 Aralık 2000 sözüm ona “Hayata Dönüş” operasyonu da konu alıyor.

Yanlışlıkla siyasi suçlu olarak tutuklanan ve 3,5 sene boş yere hapis yatan, bu hapisliği süresinde ‘Hayata Dönüş’ operasyonuna maruz kalan masum bir duvar işçisinin hikayesidir bu.

Oyuncular: Serkan Baştürk, Onur Çatal

Yazan: Muzaffer İzgü

Uyarlayan: Urla Toprak Sahne Tiyatrosu

Yöneten: Onur Çatal

Sanat Yönetmeni: Serkan Baştürk

Kostüm-Aksesuar: İlknur Bayzi·t Çatal

Müzik: Hakan Altuntas

Süre: 65 Dakika