Antikart
Geçmiş Etkinlik
SATIN AL 35 * Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.

Antikart
24 Kasım 2018, Cumartesi, 20:30
Özel İzmir Tiyatro Bab-ı Sanat Sahnesi

Biletler
1. Kategori – 35.00 TL

Özel İzmir Tiyatro Meydan-i Sühan Oyuncuları’ndan yılın en ilginç ve farklı oyunlarından biri: ANTİKART

Tiyatroyu antik ve arkaik bir sanat olarak görenlere karşı, başlı başına bir başyapıt…

Bir imparatorluk bir krallığa karşı… Savaşın nedeni: Sevgi. Barış için en güzel sebep savaş bahanesine dönüşünce ‘Sevişme, savaş’ durumu ortaya çıkıyor. Sonrasında olaylar çok komik ve eğlenceli bir biçimde ilerliyor.  Savaşı barışa ve mutluluğa dönüştürmenin yolları sevgi ve sanattan geçiyor mu? Gülüp, eğlenerek oyunun sonunda kararını siz verin.


Yazan – Yöneten: Tarkan Osoy

Geleneğimizden gelenle sentezlenmiş, açık biçim, tarihin, kavramların, kişilerin iç içe geçtiği, bilinçli ve eğlenceli bir biçimde kavram kargaşasına gidilen, komik, masalsı ve epik bir oyun.

Tiyatronun dört temel türünü (Tragedya, Komedya, Fars, Melodram) yapısal olarak, konusu ve kurgusuyla, geçişli bir biçimde, tek oyunda birleştiren “Antikart” aslında: Konvansiyonel tiyatroya, günümüzdeki uygulamalarına, sahneleme ve oyunculuk biçimlerine atıfta bulunuyorken, eleştirel bir bakış açısı getiriyor. Yetmiyor: Opera, Bale, Gölge Oyunu, Kukla, Maskeli Oyun, İllüzyon ve Müzikallerden de izler taşırken, günümüze de göndermeler yapmaktan geri kalmıyor. Nükteli bir biçimde gerçekleştirilen bu sentez yaklaşım sonucunda, bir alternatif tiyatro uygulaması olarak oyunumuz; ne komedyanın kaygısızlığını ne de tragedyanın ciddiyetini es geçmeden trajikomik bir oyun haline dönüşüyor.

Taklit Alanlar: Tarkan Osoy,  Şeref Ayhan Özer,  Başak Karaldı,  Selda Günönü, M. Emin Ökmen,  Ece Gökalp,  Halil Doksal,  Nilüfer Özkaya,  Eray Berke Birlik, İlker Baran,  Duygu Güneş,  Sudenaz Evcümen,  Kadir Gündüz.