Anne Frank'ın Hatıra Defteri
Geçmiş Etkinlik
SATIN AL 34 * Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.

Anne Frank'ın Hatıra Defteri
17 Kasım 2018, Cumartesi, 20:00
Nâzım Hikmet Kültür Merkezi – Konak Halk Sahnesi

Biletler

2. Kategori Biletler

17 Kasım Cumartesi – 20:00

34,00 TL

50,00 TL


1. Kategori Biletler

17 Kasım Cumartesi – 20:00

40,00 TL

60,00 TL


Savaşın ortasında, bir çatı katında sessizce yaşanmak zorunda kalınan 2 yıllık bir hayat. Bu 2 yılda tüm savaşın yıkımını, insanda bıraktığı izleri bir anı defterinde tutan Anne Frank. Müge Saut’un bu anılardan yola çıkarak uyarlayıp yönettiği Anne Frank’ın Hatıra Defteri, Altkat Sanat yorumuyla 17 Kasım’da İzmir  NHKM Konak Halk Sahnesi’nde

Anne Frank, 16 yıllık hayatına sığdırdığı savaş vahşetinin çığlığını işledi anı defterine. Bir çocuğun gözünden yaşamın değerini bizlere yeniden hatırlattı. Şiddeti, saldırganlığı taşıdı günümüze. Anne Frank “Ben öldükten sonra da yaşamak istiyorum” derken, kıyımın devam edeceğini düşünüyordu hiç kuşkusuz. Dünyada savaş ve vahşet olduğu sürece Anne Frank çocuk ruhuyla kulağımıza barışı fısıldamaya devam edecek.

Anne Frank’ın Hatıra Defteri oyunumuz; Tarihsel bir kıyımı, elbette tarihsel bağlarından koparmadan şimdiki zamana taşıyarak bir yüzleşme sağlar. Uygar bir gelecek yaratmak için, küçük bir kız çocuğunun duygularıyla düşünmeyi sağlamak ve onun sanrılarını günümüz gerçeğiyle örtüştürerek gözler önüne sermek üzerine geliştirilmiştir. Geçmişten günümüze yaşanan her türlü savaş psikolojisini insanın bilincine çıkararak, toplumsal hafızamızın nasıl yitip gittiği bilinciyle yüzleşerek yeniden ortaya çıkartmamızı sağlar.

Yaşamaya gereksinmemiz var. İnsanlığın bilgelik ve doğrulukla ruhunu yetkinleştirmeye ihtiyacı var…