İyi Geceler Anne
Geçmiş Etkinlik
SATIN AL 34 * Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.

İyi Geceler Anne
12 Ekim 2018, Cuma, 20:00
Nâzım Hikmet Kültür Merkezi – Konak Halk Sahnesi

Biletler

2. Kategori Biletler

12 Ekim Cuma – 20:00

34,00 TL

55,00 TL


1. Kategori Biletler

12 Ekim Cuma – 20:00

40,00 TL

65,00 TL


Yazar Marsha Norman’a Pulitzer ödülü kazandıran oyun, Ankara Sanat Tiyatrosu’nun 56. Yılında İstanbul oyunu olarak 12 Ekim'de İzmir NHKM Konak Halk sahnesinde…

Türkiye tiyatrosunun en önemli kurumlarından olan Ankara Sanat Tiyatrosu farkıyla sahneye taşınan oyunun yönetmen koltuğunda uluslararası başarıları ile bilinen Yeşim Özsoy oturuyor. İki kişilik oyunun anne rolünde Türk sinema ve tiyatrosunun önemli kadın oyuncularından Lale Mansur, uzun bir aradan sonra yeniden tiyatro izleyicisi ile buluşuyor. Kız rolünde ise, Ankara Sanat Tiyatrosu’nun genç ve yetenekli oyuncusu Gizem Aldemir yer alıyor.

Bir anne – kız hikâyesi olarak öne çıkan oyunda, aile ilişkileri ile anne kız arasındaki çatışma ve kızın annesine intihar edeceğini söylemesi ile gelişen ikili ilişki gözler önüne seriliyor. Bir tarafta intihara kararlı olan kız ve diğer tarafta onu vazgeçirmeye çalışan anne.

İzleyiciyi ölüm ve yaşam arasında gelgite sürükleyen ve aslında hiçte azımsanmayacak toplumsal ve sosyolojik bir sorunu usta bir dille işleyen oyun, son ana kadar merak uyandırıyor.

Annenin ikna çabaları mı?
Yoksa kızın kararlılığı mı?
Ustaca işlenmiş ve sahneye taşınmış bir başyapıt…