Kemal Hamamcıoğlu ile Yazma Korkusu
Geçmiş Etkinlik
SATIN AL 450 * Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.

Kemal Hamamcıoğlu ile Yazma Korkusu
04 Eylül 2018 18:30
TOY İzmir Ege Perla

Biletler
450.00 TL

Kemal Hamamcıoğlu ile Yazma Korkusu etkinliği 4-5 Eylül'de TOY İzmir Ege Perla'da gerçekleşecek.

‘İlham nedir? Bulunur mu, beklenir mi, yaratılır mı? Kendi hikayeni ve dilini yazarak, yaşayarak nasıl bulursun? Şiir nedir, ne değildir? İlk romanını yazarken neleri hatırlamalısın? Defolu bazı işler neden kusursuzdur? Yazma korkusu nasıl yenilir? Yazabilmek için korkuları aşmak mı, korkulara alışmak mı gerek?

Korkuyorum. Çok korkuyorum! Yazmak istiyorum. Sadece yazmak… Ama nerden başlayacağımı bilmiyorum. Kimse bana inanmıyor. Ben kendime inanıyorum! Bazen… anlatmak istiyorum. Anlatamıyorum! Bağırıyorum. Sesim hiç çıkmıyor! Yazmak istiyorum. Sadece yazmak. Yazmak, sevdiğine kavuşmak gibi. Çok sevmek, durmadan düşmek gibi… durmadan yazmak istiyorum. İlham bir geliyor, ansızın kaçıyor. Çok kötü yazıyorum. Çok kötü! Nerden başlamalıyım? Susmak istemiyorum artık! Yazacağım! Sadece yazacağım! Bu hayatta benimde bir sözüm var! Benim bir kalbim var… Ah kalbim…

İlk oyunumu askerde yazdım. Yazdıklarımı kimse okumasın diye buzdolabında saklıyordum. Çok öfkeli ve çok yalnızken yazmaya başladım. Yazmasam ne olurdu, hayatın neresinde dururdum bilmiyorum.

Bu iki günlük workshopta kendi deneyimlerimden ve ilham aldığım isimler ve anlardan yola çıkarak; yazmak isteyenlerle, yazamadan duramayanlarla yazma korkusuyla baş etme yollarını keşfetmek için oyunlar oynayacağım. Mutlu çocuklar gibi oyunlar oynayacağız.
Atölyede çalışma fırsatı bulacağım katılımcılardan, atölye sonunda belirleyeceklerimle sezon içinde Toy İzmir’de beraber proje üreteceğiz.’

İki Gün /  4+4 – 8 Saat