Nil Karaibrahimgil
Geçmiş Etkinlik
SATIN AL 55 * Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.

Nil Karaibrahimgil
24 Eylül 2018, Pazarartesi, 21:00
İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

Biletler
1. Kategori – 132.00 TL
2. Kategori – 110.00 TL
3. Kategori – 88.00 TL
4. Kategori – 66.00 TL
5. Kategori – 55.00 TL

Ülkemiz müziğinin en renkli, en farklı, en ilham verici karakteri Nil Karaibrahimgil, 24 Eylül’de İzmir Kültürpark Açıkhava Sahnesi'ne misafir oluyor!

Ankara’da müzik dolu bir eve doğdu. Babası Suavi Karaibrahimgil’in iki albümü var. Muzikomani en bilinen sarkisi. Amcası Selami Karaibrahimgil, modern folk üçlüsünden.

İstanbul’da 11 yaşında yaşta gitarı eline alıp beste yapmaya başlaması hakkında, ‘ben herkes öyle yapar zannediyordum. Evde en doğal şey beste yapıp çalmaktı. ‘diyor.

Boğaziçi üniversitesi uluslararası ilişkiler’de okurken, ‘köpük’ diye bir grup kurdu. Roxy müzik yarışmasına katıldı. (kazanmadılar, köpük de belki isminden, çabuk dağıldı)

Büyük tesadüfler sonucu, bir reklamda ‘ben özgürüm’ diye şarkı söyledi ve bir gecede ‘özgür kız’ olarak ünlendi.

Sony müzikle anlaşıp, 4 albüm yaptı. ‘nildünyası’, ‘nilfm’, ‘tek taşımı kendim aldım’ ve ‘nil kıyısında’.

Daha sonra Doğan müzikle, ‘Ben buraya çıplak geldim’i çıkarttı.

Bu arada reklam jingle’ları yapmaya devam etti. Muhakkak en az bir jingle’ını ezbere biliyorsunuzdur. Nilinişleri jingle şirketini kurdu.

Albümleri sonrası bol bol single ve film şarkısı yaptı. ‘Kanatlarım var ruhumda’ çok sevildi mesela.

Yıllardır, hürriyet’in kelebek ekinde nilfm köşesinde her Pazartesi yazı yazıyor. Bu yazıları iki kere kitap oldu. Kitaplar bestseller oldu.

TEV’le işbirliği yaparak, ‘nilin kızları’ fonunu kurdu. Fon, kızlara eğitim imkanı tanıyacak. Mesajlı fotoğraflar çektirip sergiledi, aynı fotoğraflardan takvim yaptı ve gelirlerinin tamamını fonuna aktardı.

Yani kelebek kitabı ve bir de çocuk kitabı geliyor. Bir de her 3-4 ayda bir şarkı çıkaracağım dedi. Yeni şarkısı ‘iyi ki’ yakında sizinle.