İzmir'in En Güzel Plajları

Türkiye‘nin modern yüzü İzmir, Ege Denizi boyunca uzanan 629 kilometre uzunluğundaki kıyı şeridiyle havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçi akınına uğruyor. Kuzeyden güneye yüzlerce farklı plaja sahip olan kentte her türlü beklentiye uygun alternatif mevcut. İzmir plajları sakin ve huzurlu bir deniz tatili yapmak isteyenlere de doyasıya eğlenmek isteyenlere de açık.

Kuzeyde Dikili, Aliağa, Foça; Yarımada Bölgesi’nde Çeşme, Urla, Karaburun, Seferihisar; güneyde ise Selçuk plajları ücretli, ücretsiz ve bakir alanlar olarak tamamen zevkinize uygun seçenek sunuyor.

1. Zindancık Koyu, Dikili


Dikili merkeze 10 km uzaklıkta bulunan Zindancık Koyu, ince beyaz kumu, serin ve berrak deniziyle kalabalıktan uzak bir seçim. Bademli Köyü sınırlarındaki koyun hemen yanında kampa uygun olan Killik Koyu da var. Zengin mineralli çamuruyla kil maskesi yapılan bu koy Zindancık Koyu ile dip dibe. Herhangi bir tesisin olmadığı koyda çevredeki market ve büfelerden alışveriş yapmak mümkün. İzmir’den 115 km uzaklıkta.


2. Hayıtlı Koyu, Dikili


Bademli-Denizköy Yolu üzerinde bulunan Hayıtlı Koyu, bölgenin en sakin ve gözden uzak plajlarından birine sahip. Hayıtlı Merada Termal&Spa Tatil Köyü‘nün tam önünde konumlanan koy, ana yoldan fark edilmiyor. Masmavi serin suyu ile tatilcilerin tercih ettiği koyda herhangi bir tesis ya da işletme yok. Yalnızca otel müşterilerinin kullandığı şezlong ve şemsiyeler bulunuyor. Araçla giriş yapılabilen koyda kamp imkanı da var ancak su, tuvalet, duş ya da market bulunmuyor. İzmir’den 108 km uzaklıkta.


3. Kalem Adası, Dikili


Türkiye’nin Maldivleri olarak da bilinen Kalem Adası, Dikili Bademli’nin açıklarında bir ada. Üzerinde Oliviera Resort bulunan ada çevresi turkuaz renkli denizi ile muhteşem bir görüntüye sahip. Tekne turlarının rotasında olan bu adaya giriş ücretli. Adadaki otelde konaklayanlar plajdan ücretsiz yararlanıyor. Adaya ulaşım Bademli’den kalkan teknelerle yapılıyor. Çocuk, aile, genç, yaşlı, engelliler için uygun. İzmir’e 115 km uzaklıkta.


4. Fame Beach, Dikili


Dikili Bademli Köyü’nde bulunan Fame Beach, giriş ücreti alan işletmelerden biri. 15 ₺ (2016 yılı ücreti) giriş ücreti alınan tesis içinde restoran, kafe, duş, soyunma kabini, tuvalet, şezlong ve şemsiye bulunuyor. Kalem Adası’nın da bulunduğu bölgede konumlandığından denizi ve doğası oldukça güzel. Kumsalı çocuklar için de uygun. Bademli köy merkezinden 2 km’lik bir yolu aşarak ulaşmak gerekiyor. Yolun kötü olması ulaşımda sıkıntı yaratıyor. Çocuk, aile, genç, yaşlı, engelliler için uygun. İzmir’e 115 km uzaklıkta.


5. Bademli Halk Plajı, Dikili


Bademli, Dikili’ye bağlı bir mahalle. Türkiye’nin en popüler plajlarına taş çıkartan Bademli, saklı onlarca koya sahip. Kalem Adası, Bademli Koyu, Hayıtlı Koyu turkuaz rengi suyuyla etkileyici güzellikte. Bademli Köyü’nün merkezine 1 km uzaklıktaki Bademli Halk Plajı, denizin keyfini çıkarabileceğiniz el değmemiş yerlerden. Şezlong ve şemsiyenin kiralandığı plaj çevresindeki büfe ve irili ufaklı mekandan alışveriş yapma şansınız var. Bu plaj daha çok sakin ve huzurlu olması nedeniyle tercih ediliyor. İzmir’e 115 km uzaklıkta.


6. Dikili Halk Plajı


Dikili Halk Plajı, ilçe merkezinde kesintisiz 5 km uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde, mavi bayraklı keyifli bir plaj. Dikili Belediye Plajı, Dikili Mavi bayrak Plajı, Dikili Merkez Plajı isimleriyle de tanınan plaj ince kumlu ve serin berrak suyuyla yaz aylarında ilgi görüyor. Plaj çevresindeki işletmelerden yeme-içme ihtiyacı giderilebiliyor. Şezlong ve şemsiye kiralanıyor, giriş ücreti yok. Çocuk, aile, genç, yaşlı, engelliler için uygun. İzmir’e 106 km uzaklıkta.


7. Çandarlı Halk Plajı, Dikili


İzmir şehir merkezine 1,5 saatlik mesafedeki Çandarlı, Dikili’ye bağlı bir mahalle. Çandarlı Kalesi’nin önünde bulunan mavi bayraklı Çandarlı Halk Plajı, Çandarlı Kale Önü Plajı olarak da biliniyor. Herhangi bir giriş ücretinin alınmadığı plajda şemsiye ve şezlong kiralanabiliyor. Ayrıca plaj boyunca sıralanan market, kafe ve restoranlardan alışveriş yapabilirsiniz. Çandarlı’nın deniz suyu oldukça soğuk, plaj kumu iri taneli. Deniz çocuklara uygun.


8. Yeni Foça Halk Plajı, Foça


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılı başında yenilediği Yeni Foça Halk Plajı, özellikle aileler için uygun. Şehir merkezinden 70 km uzaklıktaki plaj mavi bayrak taşıyor. Şemsiye ve şezlong kiralama yapılabilen plajın çevresinde market, restoran ve kafeler var.


9. Eski Foça Halk Plajı, Foça


İzmir şehir merkezine 70 km uzaklıktaki Foça, kentin en sakin ve huzurlu ilçelerinden. İlçe merkezinde mavi bayrak taşıyan Eski Foça Halk Plajı, sezon boyu yoğun ilgi gören yerlerden. Herhangi bir ücret ödemeden yararlanabileceğiniz plajda deniz suyu oldukça soğuk. Çocuklu aileler için uygun olan plajın çevresinde alışveriş, yeme-içme olanakları bulunuyor.


10. Mambo Beach Club, Foça


Şehir merkezine 60 km uzaklıktaki Mambo Beach Club, Foça sınırlarında. Eski Foça ile Yeni Foça arasındaki yol üzerinde bulunan tesiste bungalov otel, beach club ve gece kulübü seçenekleri var. 24 oda ve 100 yatak kapasiteli otelin dışında plajdan günlük giriş ücreti ödeyerek faydalanılabiliyor. Hafta içi gündüz 20 TL, hafta sonu gündüz ise 40 TL giriş ücreti alınıyor. Deniz suyu soğuk. Çocuklu aileler ve genç arkadaş grupları için uygun. Çocuk havuzu, restoran ve ücretsiz otopark da var.


11. Sazlıca Koyu, Foça


Eski Foça ile Yeni Foça arasında konumlanan Sazlıca Plajları, ardı ardına sıralanan birkaç tane plajdan oluşuyor. Sazlıca Koyu üzerinde bulunan irili ufaklı plajlar günübirlik ziyaretler için tercih edilebilir. Kent merkezinden 75 km uzaklıktaki bu koy kamping imkanı da sunuyor. Konforundan taviz veremeyenler için çok ideal bir yer değil. Suyu soğuk, alışveriş imkanları kısıtlı.


12. Club Mackerel, Foça


Eski Foça-Yeni Foça Yolu 6.km’de bulunan Club Mackerel Tatil Köyü, havuzu, plajı, restoranı, kafe ve otel odalarıyla tatilcileri ağırlıyor. Ücretli günlük girişlerle plaj ve havuzdan yararlanılabiliyor. Kum plaj çocuklu aileler ve gençler için uygun. Deniz suyu oldukça soğuk. İzmir şehir merkezinden yaklaşık 75 km uzaklıkta.


13. Aliağa Polis Plajı, Aliağa


İzmir’in sanayisiyle tanınan ilçesinin tek halk plajı olan Aliağa Polis Plajı, giriş ücreti olarak 8 TL alıyor. Plajda 2 şezlong ve 1 şemsiye fiyatı da 8 TL. İri taneli kumsal çocuklar ve aileler için uygun ancak deniz çoğu zaman yosunlu ve bulanık. İzmir’den 66 km uzaklıktaki plaja İZBAN’la Aliağa’ya geldikten sonra tek dolmuşla ulaşılabiliyor.


14. Akvaryum (İncirlikoy) Plajı, Karaburun


Karaburun ilçe merkezinde Karaburun Belediyesi tarafından işletilen Akvaryum (İncirlikoy) Plajı mavi bayrağa sahip. Plaj alanı küçük olduğundan özellikle hafta sonları yer bulmak zorlaşıyor. Berrak ve masmavi suyu, tertemiz ve bakımlı oluşu plaja artı değer katıyor. Çocuklar ve aileler için uygun. Belediyenin işlettiği tesisten yeme-içme, şezlong ve şemsiye kiralama imkanı da var.


15. Dolungaz Koyu, Karaburun


Karaburun’un en sakin koylarından Dolungaz, çadır ve kamp severlerin rotasında. Turistik tesis ve herhangi bir işletmenin olmadığı koyda kıyıda denize girilecek bölüm de sınırlı. Güneşten korunmak için mutlaka hazırlıklı gelinmesi gereken koy çocuklar için uygun değil. Tuvalet ve diğer ihtiyaçlar konusunda hazırlıklı gelinmeli. Macera ruhu taşıyan ve huzur peşinde olan tercih edebilir.


16. Ardıç Plajı, Karaburun


Karaburun’un Mordoğan Mahallesi’nin en popüler plajı Ardıç, uzun kumsalı, berrak ve temiz suyuyla keyifli bir durak. İzmir kent merkezinden 86 km uzaklıktaki plajda denize girdiğiniz an 4-5 adım çakıl daha sonra ise kum zeminle karşılanıyorsunuz. Halk plajı ve beach club olmak üzere ikiye ayrılan plajın çevresinde yeme-içme, tuvalet, şezlong ve şemsiye imkanları var. Çocuklar, aileler ve gençler için uygun.


17. Kaynarpınar, Karaburun


İzmir’den 91 km uzalıkta olan Kaynarpınar, Karaburun’un şirin bir mahallesi. Mahallenin merkezindeki balıkçı barınağı ve kahve çevresinden denize girilse de asıl saklı plaj balıkçı barınağının solundaki tepenin ardında. Herhangi bir tesis ya da işletmenin olmadığı çakıllı koy yabancılar tarafından bilinmediği için oldukça sakin. Zemin çakıllı ve çevrede kayalar olduğundan çocuklar için uygun değil. Serin ve temiz deniz suyu ile kamp ve doğa severler tercih edebilir.


18. Mimoza Koyu, Karaburun


Karaburun’da işletme olan nadir koylardan Mimoza Koyu, dalga ve rüzgarın olmadığı çakıltaşlı sahili ve sakinliğiyle ilgi çekici. Berrak ve serin suyu yüzmek için ideal. Aileler, çocuklar ve gençler için uygun. Sahildeki tesisler yeme-içme ve diğer ihtiyaçları karşılıyor. Mimoza Koyu, İzmir’den 104 km uzaklıkta.


19. Bodrum Koyu, Karaburun


Tamamen çakıl taşlarıyla kaplı plajı, serin ve tertemiz deniz suyuyla Bodrum Koyu, Karaburun’un en çok tercih edilen plajlarından. Belediyenin ücretsiz şemsiye sunduğu plajda yüksek sezonda yer bulmak mümkün değil. Sahil boyunca sıralanan tesislerden yeme-içme ve diğer temel ihtiyaçlar karşılanabiliyor. Aile, çocuk ve gençler için uygun. Bodrum Koyu, şehir merkezinden 105 km mesafede.


20. Altınköy Koyu, Urla


Urla’nın en soğuk deniz suyuna sahip koyu olan Altınköy‘e giriş ücretsiz. Altınköy Çiftlik Evleri Sitesi’nden giriş yapılan plajda kafe ve diğer ihtiyaçları giderecek tesis bulunuyor. Şezlong ve şemsiye için ücret ödemek gerekiyor. Aile, çocuk ve gençler için uygun. İzmir’den uzaklığı 65 km.


21. Kum Denizi Plajı, Urla


Kum Denizi Plajı, Karantina Adası manzarasına sahip. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla muhteşem bir halk plajına dönüşen bu güzel yer içinde birçok aktiviteyi barındırıyor. Su oyunları, yürüyüş ve çocuk oyun alanları, bisiklet yolları, duş-soyunma odaları, tuvaletler, kafeteryalar ve yeşil alanlar ile yaşlılar ve engelliler için plajda rampa mevcut. Giriş ücretinin alınmadığı plaj çocuk, aile, genç, yaşlı ve engelliler için uygun. Mavi bayraklı plajda deniz suyu oldukça soğuk. İzmir merkezden 38 km mesafede.


22. Çeşmealtı Mavi Plaj, Urla


Halka açık plaj ve beach club olarak iki ayrı bölümü bulunan Çeşmealtı Mavi Plaj, İzmir şehir merkezine en yakın halk plajlarından. Kum plajı, berrak, serin ve temiz deniz suyuyla tercih edilen Çeşmealtı Mavi Plaj’ın çevresindeki tesislerden yararlanmak mümkün. Plaj çocuk, genç ve aileler için uygun. İzmir’den 45 km uzaklıkta.


23. Melengeç Plajı, Demircili Köyü, Urla


Urla Yarımadası’nın en güzel plajlarından Melengeç Plajı, Demircili Köyü sınırlarında. Çakıl taşlı plajda tesis bulunuyor. Araç başına giriş ücreti alınıyor. Plajın hemen gerisinde çim alan ve minderler var. Su oldukça soğuk. Tesiste kredi kartı geçmiyor, yiyecek-içecek, duş, tuvalet imkanı var. Çocuk, aile, yaşlı, genç, engelliler için uygun. İzmir’den 60 km uzaklıkta.


24. Yassıcaada Halk Plajı, Urla


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği Yassıcada Halk Plajı, Urla açıklarında bir ada. Yalnızca vapur ve teknelerle ulaşılabilen ada haziran başından eylül başına kadar ziyaretçiye açık. Karşıyaka, Konak ve Üçkuyular vapur iskelelerinden kalkan vapurlarla ulaşılabilen adada belediyenin işlettiği kafe-restoran bulunuyor. Şezlong, şemsiye gibi hizmetlerden ücret alınmıyor. Suyu berrak ve sığ. Çocuk, aile, genç, yaşlı, engelliler için uygun.


25. Akkum Plajı, Seferihisar


Seferihisar’ın en çok tercih edilen Akkum Plajı, Büyük Akkum Plajı olarak da biliniyor. Uzun bir hatta kurulu olan plaj küçük taneli kumlardan oluşuyor. Hafta sonu 5 ₺, hafta içi ise 2 ₺ giriş cüreti alınıyor. Ücret tuvalet, duş, soyunma kabini gibi hizmetler için talep ediliyor. Market, kafe ve yeme-içme seçenekleri mevcut. Hiçbir şeyden yararlanmak istemeyenlerden para alınmıyor. Suyu rüzgarlı havalarda serin, plaj mavi bayraklı. Engelli, yaşlı, genç, çocuk ve aile kullanımına uygun. İzmir’e 52 km uzaklıkta.


26. Teos Ormancı Kampı, Seferihisar


Seferihisar şehir merkezine yalnızca 5 km’lik uzaklıkta bulunan Teos Ormancı Kampı (Teos Ormancı Tatil Köyü), kafe, restoran ve konaklama imkanlarıyla bölgenin en huzurlu yerlerinden. Kampın hemen önündeki plaj tesisten yararlananlar için ücretsiz. Dışarıdan gelenler şezlong ve şemsiye kiralayarak plajı kullanabiliyor. Herhangi bir şey kullanmadığınızda para ödemek zorunda değilsiniz. Mavi bayraklı plajda deniz suyu sıcaklığı ideal. Kum plaj çocuklar için uygun. İzmir’e 53 km uzaklıkta.


27. Ekmeksiz Plajı, Seferihisar


Seferihisar merkeze 8 km uzaklıktaki Ekmeksiz Plajı, soğuk, az tuzlu ve berrak suyuyla ormanla iç içe keyifli bir yer. Teos Antik Kenti’nin liman kalıntılarının çevresindeki plaj bu özelliği ile büyüleyici. Kamp, karavan ve çadır alanlarının bulunduğu plajda bir de işletme var. Temel ihtiyaçlar için bu işletmeden yararlanılabilir. Plaj genç, çocuk ve aile kullanımına uygun. İzmir’e 52 km uzaklıkta.


28. Akarca Plajı, Seferihisar


Yıl boyu soğuk suyuyla denize girenleri kendine getiren Akarca Plajı, Seferihisar’ın en çok tercih edilen plajlarından. Mavi bayraklı plajda denizin ilk birkaç adımı taşlık sonrasında kum alan başlıyor. Sessiz sakin oluşu plajın tercih edilme sebeplerinden. Çevredeki market ve birkaç yerden alışveriş yapma imkanı var. Plaj genç, çocuk ve aile kullanımına uygun. İzmir’e 52 km uzaklıkta.


29. Deliklikoy, Alaçatı


İzmir’in son yıllarda en sükse yapan yazlık mekanı Deliklikoy, Çeşme Alaçatı’da. Herhangi bir tesis ya da kumsalın olmadığı Deliklikoy, şehirde alternatif arayanların kaçtığı, buluştuğu, müzik ve kamp yaptığı bir yere dönüştü. Muhteşem denizi ve kayalık kıyısıyla birbirinden güzel fotoğraf karelerine hayat veren Deliklikoy’da tuvalet, yeme-içme mekanı, şemsiye, şezlong bulunmuyor. Gençler için uygun. İzmir’den 88 km uzaklıkta.


30. Ilıca Plajı, Çeşme


İzmir’de plaj denildiğinde birçok kişinin zihninde ilk canlanan yer Ilıca Plajı oluyor. Dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan ılıca kaynaklarının içerisinde, ince kumu, sığ ve berrak denizi ile insanı etkileyen Ilıca Plajı, halkın kullanımına sunulan ücretsiz bölümü ve birkaç farklı işletme tarafından yönetilen 3 ayrı bölümden oluşuyor. Dalgalı olduğunda bile sığlık nedeniyle tehlike yaratmayan plaj aile, çocuk, genç, yaşlı ve engelliler için uygun. İzmir’e 80 km uzaklıkta.


31. Boyalık Plajı, Çeşme


Çeşme’nin en bakir koylarından Boyalık Plajı, daha çok yerel halkın tercih ettiği bir yer. Çevresindeki siteler nedeniyle dışarıdan çok insanın keşfetmediği bu plaj berrak ve temiz deniz suyu ile keyifli bir deneyim yaşatıyor. Deniz suyu sıcaklığı ortalamanın üzerinde. Çocuk, aile, engelli, yaşlı ve gençler için uygun. Özel siteye ait bir tesis var. İzmir’e 83 km uzalıkta.


32. Altınkum, Çeşme


Çeşme’nin en batı ucunda bulunan Altınkum, yan yana sıralanan koylarda çok sayıda beach club ve ücretsiz halk plajına sahip. Sakız Adası manzaralı koyların çoğuna araçla ulaşım yok. Belirli bir yere kadar araçla ya da dolmuşla gittikten sonra devamında yürümek gerekiyor. Altınkum Halk Plajı’nın güneyinde nüdistler ve eşcinsellerin kamp yaptığı bir plaj da bulunuyor. Plaj aile, çocuk, genç, yaşlı ve engelliler için uygun. İzmir’e 94 km uzaklıkta.


33. Pırlanta Plajı, Çeşme


Çeşme-Altınkum yolu üzerinde, Çiftlikköy sınırlarında bulunan Pırlanta Plajı, incecik kumu ve Altınkum’a göre sıcak olan deniz suyuyla muhteşem bir plaj. Halk plajı ve bir işletmenin paylaşıldığı alanda ister ücret ödeyerek şezlong ve şemsiye alabilirsiniz, isterseniz de yanınızda getirdiğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz. Rüzgarlı oluşu nedeniyle denizin bir bölümünde sörf yapılıyor. Plaj aile, çocuk, genç, yaşlı ve engelliler için uygun. İzmir’e 94 km uzaklıkta.


34. Kocakarı Plajı, Dalyan, Çeşme


Denizi ve kumuyla Çeşme’nin doğasını yansıtan Kocakarı Plajı‘nda bir işletme bulunuyor. Kendi ekipmanlarınızı yanınızda götürüp ücret ödemeden plajı kullanma şansınız var. Şemsiye, şezlong ve kabin kiralama da yapabiliyorsunuz. Rüzgarsız ve su sıcaklığının yüksek oluşu artı yönlerinden. Plaj aile, çocuk, genç, yaşlı ve engelliler için uygun. İzmir’e 93 km uzaklıkta.


35. Tekke Plajı, Çeşme


Çeşme şehir merkezinde bulunan Tekke Plajı, oldukça küçük bir alanda kurulu. Çeşme merkezdeki sahilde marina ve limanı arkanıza alarak yürüdüğünüzde yolun en sonunda karşınıza çıkan plajda tesis bulunuyor. Şezlonglar ücretsiz, şemsiyeden ücret alınıyor. Bir bölümü taşlık olan plajın büyük bir kısmında kum var. Akşam saatlerinde feribotların geçişi sırasında dalga ve köpük oluşuyor. Plaj aile, çocuk, genç, yaşlı ve engelliler için uygun. İzmir’e 88 km uzaklıkta.


36. Kleopatra Plajı, Çeşme


Kleopatra Plajı, İzmirlilerin çok rağbet gören yerlerden kaçmak istemesiyle keşfedilen yeni plajlardan. Alaçatı ile Ovacık arasındaki sahil yazlık sitelerden Özpamir Sitesi‘nin hemen altında yer alan Kleopatra Koyu’na bu ismin verilmesinin nedeni plajda ve deniz içerisinde bulunan ince taneli kum. Plajda hiçbir tesis yok. Bu yüzden yiyecek-içecek ve ihtiyaç olabilecek her şeyin götürülmesi gerekiyor. Araçlar için otopark mevcut. Yine site sakinlerinin yaptığı soyunma kabini var ancak tuvalet maalesef yok. İzmir’den 89 km uzaklıkta.


37. Ildırı Plajı, Çeşme


Çeşme’nin sakin ve sessiz köyü Ildırı‘nın o nezih havası plajına da yansımış durumda. Ildırı Plajı, çok hareket ve gürültü sevmeyenlerin tercih ettiği bir yer. Herhangi bir tesisin olmadığı plajın karşısında birkaç küçük ada bulunuyor. Bu adalara tekne kiralayarak ulaşılabiliyor. Alışveriş ve ihtiyaçlar konusunda hazırlıklı olmak gerekiyor. Plaj aile, çocuk ve gençler için uygun. İzmir’den 74 km uzaklıkta.


38. Ayayorgi Koyu, Çeşme


Çeşme’de eğlence denildiğine ilk akla gelen yerlerden biri Ayayorgi Koyu. Koy içerisinde birkaç tane beach club var. Sole Mare, Paparazzi, Kafepi, Marrakech, Anka Beach, Babylon Ayayorgi bu clublardan. Giriş ücreti alınan bu beach clubların çoğu erkek-kadın dengesi gözetiyor. İçeride yapılacak harcamalar konusunda da hazırlıklı olmak gerekiyor. Vale ve otopark gibi şeyler de ücretli. Gençler, aileler için uygun. İzmir’e 90 km uzaklıkta.


39. Yıldızburnu, Ilıca, Çeşme


Ilıca Plajı‘na oldukça yakın bir konumda bulunan Yıldızburnu, Ilıca’ya ismini veren sıcak su kaynağının olduğu yer. Özellikle romatizmal rahatsızlığı bulunan orta yaş ve üzeri kişilerin ziyaret ettiği sıcak su kaynağı, günün her saati kalabalık. Ilıca Balıkçı Barınağı ve Çeşme Yelken İhtisas Kulübü’nün bulunduğu korunaklı bölgenin en sonundaki kaynak birden çok sızıntıyla, denizin soğuk suyuyla buluşuyor. Herhangi bir tesis, kum plaj, soyunma kabininin olmadığı bu alan sıcak su keyfi yaşamak için tercih ediliyor. İzmir’e 80 km uzaklıkta.


40. Pamucak Plajı, Selçuk


Selçuk‘a 9 km, Efes Antik Kenti’ne 6 km uzaklıkta bulunan Pamucak Plajı, yaklaşık 5 km’lik uzunluğu ve 80 metre genişliği ile kentin güneyinin en güzel plajı oalrak kabul ediliyor. Mavi bayrağa sahip olan plaj kum zambaklarının doğal yetişme alanı. Plajı kumlu, güneşli ve suyu tertemiz olan sahil boyunca 2 farklı mavi bayraklı plaj yer alıyor. Her türlü su sporu ve kamp yapmak için uygun olan plajdaki tesisten yararlanılabiliyor. Plaj aile, çocuk, genç, yaşlı ve engelliler için uygun. İzmir’e 91 km uzaklıkta.

Kaynak: kesfetsek.com

Yorum Yap