Güz Konserleri


İzmir Büyükşehir Belediyesi, sonbahar mevsimini bu ay içinde düzenlenecek 6 güzel konserle uğurluyor. “Güz Konserleri” adı altında bu yıl ilk kez düzenlenen etkinliklerin dışında, İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği ile Halk Müziği koroları da, seçkin repertuarlarıyla Kasım ayı içinde İzmirli sanatseverlerin karşısında olacak.

14 Kasım 2017 Salı günü sahne alacak. Şef Yavuz Karabulut yönetimindeki Türk Sanat Müziği korosu, Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde saat 20.00’de müzikseverlerin karşısına çıkacak.

15 Kasım 2017 Çarşamba günü Kültürpark İzmir Sanat’ta Yansımlar Grubu sahne alacak.  Müzik hayatına iki kişiyle başlayan grup, daha sonra yeni müzisyenlerin katılımıyla farklı renkleri ve tınıları “Yansımalar Müziği”nde buluşturdu. Neyde Şenol Filiz, gitar ve tanburda Birol Yayla, gitarda Cem Tuncer, viyolonselde Pınar Bayraktar, kontrabasta Erdal Akyol, vurmalı çalgılarda Ediz Hafızoğlu’nun yer aldığı konser saat 20.00’de başlayacak.

22 Kasım 2017 Çarşamba günü sırada Yahya Dai Quintet var. Saksofonist olan Yahya Dai enstrümanını çalmaya 1981 yılında başladı. 40’a yakın albüm çalışması bulunan sanatçı, pek çok ulusal ve uluslararası festivalde yer aldı. Gitarda Tümer Uluçınar’ın, piyanoda Barış Mert Peker’in, basda Enver Muhammedi’nin, davulda Ekin Cengizkan’ın yer aldığı konser, saat 20.00’de Kültürpark İzmir Sanat’ta gerçekleşecek.

23 Kasım 2017 Perşembe günü Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği korosu sahne alacak. Şef Yolcu Bilginç yönetimindeki koro saat 20.00’de sevenleriyle bir araya gelecek.

29 Kasım 2017 Çarşamba günü Türkiye’nin en yetenekli caz gitaristi ve bestecilerinden biri olan Bilal Karaman, saat 20.00’de Kültürpak İzmir Sanat’ta cazseverlerle bir araya gelecek. Gitar çalmaya 11 yaşında başlayan Karaman, Türk müziğini gelenekten koparıp cazla buluşturarak yeni bir tarz yarattı. “Türkiye’de Caz” dergisi tarafından yapılan ankette, son 10 yılın en iyi 5 caz gitaristinden biri seçildi.

30 Kasım 2017 Perşembe günü Aziz Vukolos Kilisesi Kültür Merkezi’nde “19.yüzyıl İzmir Kilise Müziği” ile Nikos Andrikos sahne alacak. Midilli’de doğan sanatçı İstanbul’da yaşamını sürdürdü. Eski kuşak TRT sanatçılarından eğitim alan ve İzmir Şehir Müziği, Midilli Türküleri, Ege Zeybeği ve Türk Sanat Müziği gibi müzik türlerinden örnekler sunan Andrikos’un 2014 yılında çıkardığı Motivasyon adlı albüme, kemençe sanatçısı Derya Türkan’ın da önemli katkıları oldu. Sanatçı, 2 Kasım tarihinde yine aynı mekanda bir konser daha vermişti.

    Yorum Yap