Tüy Kalemler 21-22 Mart'ta İzmir‘de


Edebiyatın en aykırı isimlerinden kabul edilen doğanın, ahlak kurallarının ve Sadeizm’in kurucusu Marquis de Sade’ın hayatının Charenton Akıl Hastanesi’nde geçirdiği son dönemini sahneye taşıyan “Tüy Kalemler – Quills” 21-22 Mart tarihlerinde İzmir Tepekule Kongre ve Kültür Merkezi’nde seyircisiyle buluşuyor.

Edebiyatın en aykırı isimlerinden kabul edilen doğanın, ahlak kurallarının ve Sadeizm’in kurucusu Marquis de Sade’ın hayatının Charenton Akıl Hastanesi’nde geçirdiği son dönemini sahneye taşıyan “Tüy Kalemler -Quills” 21-22 Mart tarihlerinde İzmir Tepekule Kongre ve Kültür Merkezi’nde seyircisiyle buluşuyor.

İstanbul Tatbikat Sahnesi’nin en iddialı oyunlarından biri olan “Tüy Kalemler”in oyuncu kadrosunda Erdal Beşikçioğlu, Gökhan Soylu, Saygın Soysal, Melisa Şenolsun, Işık Erdoğan, Diren Yurtseven, Onur Eroluş, Buğra Orhan, Beril Öztarakçı, Sena Kelahmet, Metehan Aktaş, Ceren Aydın Alp Yazıcı Ozan Gökçe yer alıyor.
Doug Wright’ın yazıp Erdal Beşikçioğlu’nun rejisi ile sahneye konulan, Binnaz Dorkip’in kareografisini yaptığı oyunun müzik direktörlüğü Cem Deliormanlı’ya ait.

Bir insan yazdıklarından sorumlu tutulabilir mi? Kelimeler bu kadar mı keskin ve delici ki,güç karşısında suçlu olsun? Masum kim? Hikaye mi? Yoksa ondan etkilenip gücünü kullanan sistem mi? Marques de Sade'in kelimelerinin doğasına sığamayıp duvarlarına sızdığı akıl hastanesinden, bir dönüşüm hikayesi.

“Tüy Kalemler – Quills” tiyatro severleri tüy kalemlerin yazdığı, giyotinlerin susturamadığı hayatlara şahit olmaya çağırıyor ve gerçek sanatçının asıl zor zamanlarda var olabildiği bir kez daha kanıtlanıyor!

    Yorum Yap