Tesla
Geçmiş Etkinlik
SATIN AL 23 * Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.

Tesla
09 Şubat 2017, Perşembe, 20:00 
İzmir Sanat

Biletler
1. Kategori – 23.00 TL


20. yüzyılın en büyük dahilerinden biri olan Nikola Tesla'nın hayatını konu alan TESLA adlı oyun çağdaş Amerika'nın görünmeyen dünyasını su yüzüne çıkarıyor. 1870'lerle beraber ortaya çıkan ve günümüzde on milyarlarca dolar servetleriyle dünyayı yöneten bu dev şirketlerin genç bir mühendisi yıllar süren mücadeleler sonrası nasıl da yalnızlığa ve terk edilmişliğe ittiğini konu alıyor.

TESLA oyunu bu mücadelelerin hem geçmiş zamanını hem de 1943 yılında Tesla'nın ölmesinden hemen önce ki İkinci Dünya Savaşı dönemi Amerika'sında ki ajan ilişkileriyle oyunu geçmiş anılardan çıkarıp o günün hayat düşüncesine de taşıyor. Tesla, Edison, Morgan, Westinghouse gibi tarihi kimliklerin yaşamsal seçimlerini, teofizm, Watford cemiyeti gibi o günün düşünce akımları ve zengin kulüplerini, doğru akım ve alternatif akımın enerji savaşlarını ve son olarak 1943 yılının ajan entrikalarıyla yoğrulmuş TESLA düşünce ve kurgu zenginliğiyle 2017'in önemli tiyatro yapıtlarından birine dönüşmüş durumda.

Yazarı ve Yönetmeni Güneş Saraçoğlu olan Tesla adlı oyunu İzmir Devlet Tiyatrosu'nun sanatçıları, Müjdat Gezen Tiyatro Okulu mezunları ve GSF Tiyatro Bölümü son sınıf öğrencileri sahneye koyuyor.