Kahve'den Atatürk Portresi


Kahve ve çikolata festivali olan Aroma Festivali, Alsancak Tren Garı'nda başladı. 25 Eylül'de bitecek olan festivalde 200 bin kahve çekirdeği ile kaplanan otomobil büyük ilgi gördü. Festivale katılanlar tuval üzerine granül kahveden yapılan Atatürk resmini ise koklamaktan kendilerini alamadı.

Kahve ve çikolata tutkunlarına keyif dolu üç gün geçirecek olan Aroma Festivali, Alsancak Tren Garı'nda başladı. 25 Eylül'de kadar devam edecek festivalde kahveler, farklı çikolatalar, en iyi demlenmiş çaylar, leziz tatlılar, söyleşiler, workshop'lar, etkinlikler, ikramlar ve canlı performanslar yer aldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisi olan Gürkan Yılmaz, Atatürk'e hayranlığını onun portresini, granüllü kahveden yaparak gösterdi. 80×110 santimetre ebatlarındaki tuvale kahveyi önce koyulaştırıp sonra suyla incelterek Atatürk resmini yapan Yılmaz, ‘Kahvenin 40 yıl hatırı vardır ama Atatürk'ün hatırı asırlarca sürecek. Festivalde kahve portresi çok büyük ilgi gördü. Koklayanlar oluyor, inanmayıp tadına bakıyorlar’ dedi.

Atatürk'ün kahve protresinin yanı sıra bir otomobilin 200 bin kahve çekirdeği ile kaplanması ilgi gördü. Otomobili kaplamak için dört kişinin bir hafta boyunca uğraştığı öğrenildi.



    Yorum Yap