İzmir’de Vegan & Vejetaryen Dostu Mekanlar

Et yemeyenler ve hayvansal ürünleri tamamen hayatından çıkaranlar için güzel şehrimiz İzmir’de vegan ve vejetaryen seçenekleri olan restoranları derledik.

1. Yaşam Vegan Kafe


Alsancak’ta açılan İzmir’in ilk vegan kafesi Yaşam Kafe, samimi ortamı ve yüzde yüz vegan menüsüyle tabii ki ilk akla gelen. Çok yakında yeni ve daha büyük bir mekana geçecek olan işletme sempatik işletmecileri ve vegmacundan, vegan dönere, vegan mantıya hatta vegan sütlaca uzanan zengin menüsüyle şimdiden vazgeçilmez oldu bile. Soya kıyması, soya eti gibi vegan ürünlerin satışını da yapıyorlar. Fiyatları da oldukça uygun.

2. Seremoni Kahve


Karşıyaka’da açılan bu çiçeği burnunda mekan aynı zamanda İzmir’in ilk ve tek vegan kahve dükkanı. Beş çeşit bitkisel sütle yapılan kahveleri, ev yapımı kurabiye ve kekleriyle yüzde yüz vegan bir lezzet durağı. Torpil isimli tatlısını tavsiye ederiz.

3. Dostlar Fırını


İzmir diyince akla gelen ilk yiyecek boyozu otuz dört yıldır Alsancak’taki dükkanında severleriyle buluşturan Dostlar Fırını, veganlar için patlıcanlı, enginarlı, ıspanaklı, ege otlu seçenekleri de barındırıyor.

4. Vejetaryen Sakız Lokantası


Sakız Alsancak, Ege ve Akdeniz mutfağına ait çok güzel mezeler ve yemekler sunan bir mekan. Deniz ürünleri pişiriyor dolayısıyla yüzde yüz vejetaryen değil. Ancak güzel ve etsiz onlarca seçeneği var ve hepsi çok lezzetli . Kendi sitesinde günün menüsünü fiyatlarıyla beraber yayınlıyor, fiyatlar da uygun.

5. Gözlemecim


İzmir’in meşhur gözlemecisi Gözlemecim, Kemeraltı’nda ve Bornova’da yüzlerce çeşit gözlemesiyle hizmet veriyor. Cevdet Başusta, gözlemeye farklı tatlar ekleyen çılgın bir usta. Körili, Meksika soslu gözlemeleri ve uygun fiyatlarıyla hem veganlar hem vejetaryenler için iyi bir alternatif.

6. Ristorente Pizzeria Venedik


İzmir’in ödüllü pizzacısı ve İtalyan restoranı Venedik Pizza, zengin menüsünde vejetaryen ve vegan seçenekler de barındırıyor. 1979’dan beri hizmet veren restoranın pizzaları dillere destan. Salata, risotto ve ev yapımı şarapları da oldukça rağbet görüyor.

7. Beğendik Abi Lokantası


Urla’da hizmet veren lokanta çeşit çeşit ot yemekleri tatmak için ideal bir mekan, hepsi de çok lezzetli, taze ve özenilerek seçilmiş malzemelerden yapılmış. Yöresel Ege yemekleri yemek ve az bilinen tatlar denemek için vejetaryen ve veganların da sık sık uğradığı mekanda turp otu ve börülceyi denemenizi öneririz.

8. Biberiye Zeytinyağlı


Vejetaryen ve vegan dostu, bol zeytinyağlı hafif bir şeyler yemek isterseniz Karşıyaka’daki bu ev yemekçisini ziyaret etmenizi öneririz. Tüm yemekler günlük ve taze olarak sunulmakta, öğle yemeği için ideal bir seçim.

9. Vegetables Food


Meksika fasülyesi ve cevizle yaptıkları vegan burgerleriyle ünlü bir mekan burası. Bornova’da bulunan restoranda waffle ve kumpirin de veganı var. Hatta lahmacunun da. Çok lezzetli yemekleri vegan halleriyle denememek için bire bir. Avantajlı menü seçenekleri de mevcut.


Kaynak: listelist.com

    Yorum Yap