Pitch Black Process
Geçmiş Etkinlik
SATIN AL 30 * Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.

Pitch Black Process
28 Ekim 2017, Cumartesi, 22:00 
Hayal Kahvesi İzmir – Optimum

Biletler
Ayakta – 30.00 TL


Türk metal grubu Pitch Black Process, 28 Ekim'de Hayal Kahvesi İzmir Optimum sahnesinde…

Yaklaşık 16 senedir beraber müzik yapan Pitch Black Process, ‘Afflication’ adlı ile iki adet bandrollü albüm yayımladı. Yurt dışında isim benzerliklerinden ötürü karşılaştıkları sıkıntılar sebebiyle yeni albümöncesi isim değiştirmeye karar verdiler.

Pitch Black Process – Schecter gibi dünyaca ünlü enstrüman markalarının resmi sanatçıları arasına giren ilk Türk grup ve dünyaca ünlü gruplara (Soilwork, Zonaria, At the Gates, The Haunted) klip çeken İsveçli bir yönetmenle (Daniel Larsson) Türkiye'de çekilen ilk HD metal videosu ve internette yayınlanan ilk HD Türk müzik videosunu sayabiliriz.

Kısa bir süre önce yine Türk metali adına bir ilke imza atarak İsveçli, türü için dünyada çok büyük bir isim olan prodüktör Daniel Bergstrand (In Flames, Meshuggah, Soilwork) ile Dugout Stüdyoları'nda (İsveç), ‘Hand of God?’ isimli albümlerini kaydettiler. Daniel Bergstrand albümde; kayıt, miksaj ve prodüktörlük görevleriniüstlenirken,’Hand of God?’ın master işlemleri yine dünyaca ünlü Thomas Eberger (Katatonia, Opeth, Amon Amarth) tarafından yapıldı. Albümde, dünyaca ünlü In Flames ve Engel gruplarının gitaristi Niclas Engelin ile kurdukları ortaklığın ürünü olan ‘Deceiver’ isimli bir şarkı da bulunuyor.

Son olarak Eylül 2013'te yine bir ilki gerçekleştirerek 82 yıllık İzmir Enternasyonel Fuarı tarihinde resmi programda yer alarak ana sahnede çalan ilk metal grubu oldular. Özlem Tekin de 3 şarkısı ile konuk olarak gruba eşlik etti.