3. Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Festivali
Geçmiş Etkinlik

Çeşme Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 3. Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Festivali’nde, Türkiye’den ve diğer ülkelerden Çeşme’ye gelen müzik öğrencileri her biri alanında uzman eğitmenler tarafından düzenlenen akademide usta isimlerle çalışma fırsatı yakalıyorlar.

Çeşme Uluslararası Klasik Müzik Akademisi’ nin geçtiğimiz yılki konukları arasında Lukas David (keman, Avusturya), Alexander Rudin (viyolonsel, Rusya), Fedor Rudin (keman, Rusya-Avusturya), Jano Lisboa (viyola, Portekiz)  ve Ulf Bästlein (şan, Avusturya) gibi dünya çapında tanınan yorumcu, pedagog, solist ve akademisyenler vardı.

ETKİNLİK PROGRAMI:  
Keman, viyola, viyolonsel, oda müziği ve şan dallarında eğitim alan katılımcılar dünyaca ünlü virtüöz müzisyenler ile 10 gün boyunca çalışma fırsatının yanı sıra festival kapsamında düzenlenecek konserlerde de kendilerini gösterme şansı elde ediyorlar.

Festival kapsamında öğrencilerin ve ustaların yer aldığı konserler halka açık ve ücretsiz olarak hafta boyunca düzenleniyor.