Babil Şarkıları
Geçmiş Etkinlik

Babil Kulesi efsanesinden ilham alınarak hazırlanarak Babil Şarkıları konseri 3 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00’da AASSM Büyük Salon’unda ilk kez izleyici ile buluşacak. Japonya’dan Norveç’e, Amerika’dan Kore’ye birbirinden farklı 20 ülke ve kültürün en sevilen eserlerine kendi dillerinde yer verilecek.
Proje koordinatörü ve konserin solist sanatçısı olan tenor Levent Gündüz, yaklaşık dört yıldır üzerinde çalıştıkları projenin İzmir’de bir ilk niteliğinde olduğunu belirtiyor. Gündüz, “İlk defa bir konserde, İzmir’de daha önce yapılmamış tarzda bir 3D – mapping gösterisine tanık olacağız. Babil Kulesi’nin yıkılmasının ardından ortaya çıkan diller ile insanların arasındaki iletişim çok zayıflamış olsa da müziğin hala tek ve evrensel dil olduğunu anlatacağız. Kelimeleri anlamaktan çok hissetmenin biz insanları birleştirecek tek güç olduğuna inanıyoruz ve konserimizde izleyicilerimizle bu duyguları paylaşmayı istiyoruz” dedi.
Konserin diğer solisti ise İtalyan soprano Patrizia Zanardi olacak. Zanardi ilk kez İzmir’de bir konser verecek olmanın heyecanı içerisinde… Konseri İzmirli sanatseverlerin yakında tanıdığı ve severek takip ettiği İzDOB Genel Müzik Direktörü Tulio Gagliardo yönetecek. Konserde Filarmonia İzmir’in 64 kişilik dev senfonik orkestrası eşliğinde dünyanın dört bir yanından bestecilerin en tanıdık eserlerine yer verilecek.

Babil Efsanesi Yetkin Dikinciler’den…
Konserde bir de sürpriz olacak. Efsanenin anlatımı ve eser sunumlarını sevilen tiyatro ve sinema sanatçısı Yetkin Dikinciler’in etkileyici sesinden dinleyeceğiz. Konserin mistik atmosferini daha da etkileyici kılacak olan bu anlatımla Babil Şarkıları, uzun süre akılda kalıcı bir görsel ve müzikal şölen sunacak.

Şef:    Tulio Gagliardo

Solistler:  
Levent Gündüz        Tenor
Patrizia Zanardi       Soprano
Anlatıcı:  Yetkin Dikinciler
Orkestra:     Filarmonia İzmir
Program:     Birbirinden farklı 20 ülke ve kültürün kendi dillerinde en sevilen eserleri

Proje Koordinatörü: Levent Gündüz

Bilet Fiyatları:
Salon       30 TL
Balkon     15 TL

 Konserin biletleri 19 Nisan Çarşamba günü saat 10.00’da internet sayfamız ve gişelerimizden satışa çıkacaktır.

Gişeler:  
AASSM:0 232 293 38 31
İzmir Sanat: 0 232 293 40 49
İsmet İnönü Sanat Merkezi: 0232 293 46 04
İrtibat için AASSM Halka İlişkiler: [email protected]