MozART Group
Geçmiş Etkinlik
SATIN AL 50 * Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.

’’Biz büyük konser salonlarının ağırbaşlı resmiyetlerine, klasik müzik dinlemekten korkan rock, pop ve rap dinleyicilerine rağmen varız. İlham perimize gülünç ironiler yapıyoruz ve bundan alınmayacağından eminiz.’’ – MozART Group

MozART Group’un müzikal kabaresinde eğlence ve kahkahanın kaynağını kelimeler yerine müzik oluşturmaktadır. Varşova ve ?ód?’un en prestijli müzik akademilerinden mezun bu dört arkadaş klasik müziği esprili bir şekilde yorumlamaktadır.

Grup üyeleri 1995 yılından bu yana birlikte çalışmaktadırlar. Başlangıçta Canal Plus Televizyon için kısa müzikal skeçler hazırlayan grup, ilk performansını 1997 senesinde genç Polonyalı kabarecilerin katıldığı PAKA yarışmasında gerçekleştirmiştir. Aynı yıl, ‘Mozart Hala Hayatta’ gösterilerini sunmaya başlayan dörtlü, o günden beri  Avrupa, Kanada, ABD ve Asya’da performanslar gerçekleştirmiştir. Grup, ünlü pandomim sanatçısı Irek Krosny ve 10 Grammy ödüllü Bobby McFerrin ile unutulmaz performanslara imza atmıştır.

Grup, uluslararası gala ve konserler de dahil olmak üzere sık sık TV programlarına konuk olmaktadır. Dörtlü, Lidzbark’ta düzenlenen XVIII. Hiciv ve Komedi Festivali ve RYJEK festivallerinde ödüller almıştır. 2010 yılının Temmuz ayında grup, üstün başarıları ve sahnedeki 15. yılları sebebi ile  Polonya Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı özel ödülüne layık görülmüştür. Slovakya'da 2011 yılında düzenlenen 31. Avrupa Mizah Festivali GAGY’de GRAND PRIX ödülünü kazanmışlardır.

2008 ve 2009 yıllarında grubun iki DVD kaydı büyük bir başarı ile çıkmış ve Polonya ve uluslararası alanda büyük ilgi görmüştür. Best of MozART ise Şubat 2010'da piyasaya çıkmıştır. Takiben dörtlü, 2011 ve 2012 yılında iki yeni DVD daha piyasaya sürmüştür. 2011 yılı  grup için çok önemli bir sanatsal yıl olmuştur. Yedi ay içinde 150'den fazla kamuya açık ve özel gösteri ile 24 ülke, 4 kıtayı ziyaret etmiştir. Grup; Bahreyn, Letonya, Türkiye, Meksika, Costa Rica, ABD, Estonya, Slovakya, Portekiz ve Fransa’da ilk performanslarına imza atmıştır.

2012 yılının Ekim ayında grup, Moskova'da ilk defa bir gösteri gerçekleştirmiştir. Büyük ses getiren performansın ardından grup, 2013 yılının Aralık ayında Svetlanov Konser Salonu'na tekrar davet edilmiştir. 2013'te Dörtlü ilk kez Pekin’in en prestijli konser salonu National Centre for the Performing Arts (NCPA)’da büyük ses getiren performanslar gerçekleştirmiştir. Grup, 2013 Mart ayında Fransa St. Etienne’de düzenlenen ‘Festival des Artes Burlesques’ festivalinde Jüri Grand Prix, İzleyici ve Basın ödüllerinin tümünü kazanmıştır. Gasteig Munich, Musikhalle Hamburg ve Tonhalle Dusseldorf gibi Almanya’nın önemli konser salonlarında sekiz gösteri ile 2013 yılı başarıyla sona ermiştir.

Grup, 2015 yılında Polonya ve İsviçre'de yaşayan arkadaşları ve meslektaşları ile birlikte Varşova'daki Teatr Polski'de BranQ şirketi tarafından desteklenen bir ön gösterim performansı ile 20. yılını kutlamıştır. Bu başarılarla dolu 20 yılı “Mozart Yolculukları” başlığı altında yeni bir gösteri ile taçlandırmışlardır. Mozart Yolculukları, yaşanmış komik ve ilginç hikâyeleri seyirciye sunan, beklenmedik durumları ve karakteristik farklılıkları komik bir bakış açısıyla sunan bir gösteridir. Grup; 2016 yılında İsrail’i ilk kez ziyaret ederek Tel Aviv, Kudüs ve Hayfa’da performanslar gerçekleştirmiştir. Dörtlü, 2016 Nisan ayında, Paris’te yer alan Thetre Antoine’de dört hafta süren bir gösteri serisine imza atmıştır. San Diego’da La Jolla Music Festival’inde bir performans gerçekleştiren grup, kıtaları aşan tanınırlığı ile unutulmaz performanslarına devam etmektedir.

Şef:   Hakan Şensoy

Solistler: 
Filip Jaslar        1.  Keman
Michal Sikorski        2. Keman
Pawel Kowaluk          Viyola
Boleslaw Blaszczyk   Viyolonsel


Bilet Fiyatları:  
Salon 50 TL
Balkon     20 TL

Konserin bilet satışları 22 Mart 2017’de www.aassm.org.tr adresinden ve AASSM, İzmir Sanat ile İsmet İnönü Sanat Merkezi gişelerinden başlayacaktır.

Gişeler: 
AASSM: 0 232 293 38 31
İzmir Sanat: 0 232 293 40 49
İsmet İnönü Sanat Merkezi: 0 232 293 46 04
www.aassm.org.tr

İrtibat için AASSM Halka İlişkiler: [email protected]