Kanlı Nigar Müzikali
Geçmiş Etkinlik
SATIN AL 34 * Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.

Kanlı Nigar Müzikali
14 Nisan 2017, Cuma, 20:30 
Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu

Biletler
1. Kategori – 56.00 TL
1. Kategori – 34.00 TL


Başkent Kültür Sanat Tiyatrosu tarafından 4 yıldır Ankara’da Kapalı gişe sahnelenen ve bu sene ilk kez turneye çıkan Kanlı Nigar Müzikali, seyircisiyle buluşuyor.

Geleneksel Türk tiyatromuzun en önemli figürlerinden biri olan Kanlı Nigar’ın acıklı, komik, müzikli, danslı serüveni anlatılıyor. Sadık Şendil’in yazdığı 2 perdelik seyirlik bir oyun olan Kanlı Nigar, Geleneksel Türk Tiyatrosunun pek çok unsurunu içerisinde barındırıp, Tiyatromuzun eski ustalarına bir selam gönderiyor.Fakir bir ailenin kızı olan Nigar zengin şımarık bir ailenin yanına hizmetçi olarak verilmiştir. Evin beyinden kedisine kadar herkes ile birçok sorun yaşayan, birçok badirelere maruz kalan Nigar, neden Kanlı Nigar olmuştur? İşin özü bu aslında… Her ne kadar her şeyi yaşamışsa da bir şekilde buna dur demenin yolunu hep arıyor ve sonunda da kendi sistemini yazıyor Nigar.Kadının fendi erkeği yendi düşüncesinin dramatik bir işleme ile ön plana çıkartıldığı oyunda, Nigar, hayatın her yükünü en ağır şekilde taşımış olan bir kadın. Ama sonunda hayat ona taşımayı da öğretiyor.Aksaray’da ki yangında evi yanan Nigar, Saka Abdi aracılığı ile İstanbul’un temiz bir mahallesine şirin bir konağa taşınır. Konağın sahibi Agâh Efendi, Nigar’ın soylu bir aileden gelen namuslu dul bir hanımefendi olduğunu sanmaktadır. Oysa o nice canlar yakmış nice ocaklar söndürmüş doğru basmaz çil horozun kızı cihan yandı Kanlı Nigar’dır. Alacaklıları çok geçmeden Nigar’ın izini bulacaktır. Bu arada Nigar’ın da Agâh Efendi ile görülecek bir hesabı vardır. Agâh Efendi, Nigar’ın kim olduğunu da, evinde ne işler çevirdiğini de uzun zaman bilmez. Ancak Saka Abdi’nin kuyruk acısı nedeni ile mahalleliyi ayağa kaldırması sonucunda Nigar’ın kimliği tekrar ortaya çıkar. Bu arada Nigar’ın öz kızı Bedide, Agâh Efendinin Narçın adlı kalem Efendisi oğluna gönlünü kaptırır ki bu da öykü içinde öykü giriftliği sağlar oyuna. Aynı zamanda Nigar’ın eski müşterilerinden ve alacaklılarından mahalli tipler eve gelmeye başlarlar, yasam boyunca erkeklerden çok çekmiş olan Nigar, evine gelen adamlara çeşitli tuzaklar kurarak onları zor duruma sokar.Kanlı Nigar, günümüze kadar en yalın haliyle gelen nadide eserlerden biridir.

Tür: Müzikal Komedi – Orta Oyun
Reji-Yazan: Sadık Şendil
Yöneten: Abdullah Yüksekcan
Oyuncular: Eda Koca, Abdullah Yüksekcan, Yakup Öztürk, Engin Geliroğlu, Burcu Yıldırım, Damla Çağlayan, Gökhan Yasan, Mustafa Demir, Nil Acıdereli, Ömür Yüksekcan, Yasin Ertuğ Gürlek, Cem Yücel, Cem Hüseyin Görmez, İbrahim Selçuk, Ebubekir Akbulut, Ebru Pirol Görmez, Senem Hasret Kocabıyık, Gizem Aydoğdu, Gamze Dedeoğlu, Ahu Zübeyde Demir, Aişe Reva Yeşilay
Müzik: Cem İdiz
Yardımcı Yönetmen: Eda Koca
Dekor Tasarım: Selma Nazlı
Kostüm Tasarım: Ahmet Yüksekcan
Işık Tasarım: Efecan Fidan
Dans Düzeni: Eda Koca
Sahne Amiri: Cengiz Subaşıgürler
Kulis Şefleri: Engin Geliroğlu – Burcu Yıldırım
Dekor Sorumlusu: Ömür Yüksekcan
Aksesuar Sorumlusu: Cem Hüseyin Görmez
Kostüm Sorumlusu: Ebru Pirol Görmez

‘Hüsnü Şenlendirici'ye katkılarından dolayı teşekkür ederiz.’

Süre: 150 Dakika